Vladimir Zelensky a dat sfaturi mamelor recruților din Federația Rusă trimise în Ucraina/foto REUTERS

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a cerut mamelor soldaților ruși să verifice unde sunt fiii lor și ce este cu adevărat cu ei.

Zelensky a spus acest lucru în mesajul său video postat pe Telegram.

“Orice mamă care știe că fiul ei a fost trimis în războiul împotriva Ucrainei ar trebui să verifice unde este fiul ei. Și mai ales cei care nu își pot contacta copiii, cărora li s-a spus că copiii lor au murit și nu au returnat cadavrele. Există numere pe Internet unde puteți contacta și afla ce este cu adevărat în neregulă cu copiii dvs.”, a spus președintele.

El a subliniat că Ucraina nu se aștepta să ia mii de prizonieri.

“Și nu avem nevoie de 13 sau de un număr de mii de soldați ruși uciși. Nu este nevoie. Nu am vrut acest război. Am vrut doar pace. Vrem să vă iubiți copiii mai mult decât vă este frică de puterea voastră”, a spus Zelensky. 

Amintiți-vă că trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean dimineața devreme, pe 24 februarie.

la început, inamicul a bombardat instalațiile militare, apoi a atacat așezările pașnice, în special, Kiev, Chernihiv, Kharkiv și Mariupol.

Statul Major al armatei ucrainene a raportat că, începând cu 17 martie, pierderile totale de luptă ale inamicului s-au ridicat la aproximativ 14 mii de oameni.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.