marea majoritate a sarcinilor atribuite forțelor ocupante de comanda lor rămân neîmplinite/REUTERS

În direcțiile Volyn, Polessky și Seversky, ocupanții încearcă să organizeze echipamente de Inginerie a pozițiilor pentru desfășurarea apărării poziționale și restabilirea suportului logistic pentru unitățile lor.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Se remarcă faptul că marea majoritate a sarcinilor atribuite forțelor de ocupație prin comanda lor rămân neîndeplinite.

“În direcțiile Volyn, Polessky și Seversky, inamicul încearcă să organizeze echipamente de Inginerie a pozițiilor pentru desfășurarea apărării poziționale, să restabilească suportul logistic pentru unitățile sale”, spune mesajul.

Inamicul continuă să distrugă insidios infrastructura din orașele capturate, să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra cartierelor pașnice ale orașelor și satelor ucrainene, să jefuiască, să răpească și să ia ostatici civili.

În anumite zone, inamicul concentrează forțele și mijloacele pentru a relua încercările de a efectua acțiuni ofensive.

“Având în vedere lipsa mare de resurse umane, inamicul este forțat să mute rezervele din districtele militare centrale și din Orientul Îndepărtat la granițele Ucrainei, să efectueze mobilizarea sub acoperire și să caute sprijin din partea micilor aliați. De asemenea, ocupanții continuă practica implicării personalului unităților militare și unităților de sprijin în operațiuni de luptă directă, ceea ce este o dovadă a stării critice a situației în armata invadatorilor ruși”, a declarat Statul Major General.

În direcția Chernigov, inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive. El a continuat să bombardeze insidios pozițiile unităților forțelor armate din Ucraina și zonele dens populate ale orașului.

Când au încercat să efectueze o ofensivă în direcția Brovary, invadatorii au suferit pierderi semnificative și au fost opriți. Ei au încercat să ia măsuri pentru a restabili capacitatea de luptă și echipamentul de inginerie al frontierelor ocupate.

Inamicul nu desfășoară acțiuni ofensive active în direcția Slobozhansky. Blocarea orașului Sumy continuă. Cu forțele disponibile, el încearcă să blocheze orașul Kharkiv, efectuează controlul incendiilor pe liniile defensive și infrastructura civilă a orașelor ucrainene Kharkiv și Chuguev.

În plus, ocupanții continuă să depună eforturi semnificative pentru a stabili controlul asupra orașului izyum, iar trupele sunt dispersate în zona specificată.

În direcția Donetsk, inamicul efectuează operațiuni de asalt și efectuează raiduri de foc de-a lungul întregii linii de contact. El a încercat să străpungă apărarea pozițiilor trupelor noastre în direcția Avdiivka, nu a avut succes, a suferit pierderi și sa retras.

în direcția Bug-ului sudic, inamicul încearcă să țină granițele ocupate anterior, efectuează măsuri pentru restabilirea capacității de luptă, refacerea stocurilor.

anterior, UNIAN a raportat deja că ocupanții tras la Avdiivka. Șeful regiunii Donetsk a arătat distrugerea.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.