hackerii ruși atacă infrastructura informațională/foto ua.depositphotos.com

Numărul atacurilor cibernetice asupra infrastructurii informaționale critice a Ucrainei nu a scăzut de la începutul ostilităților. Din 15 februarie, Ucraina a fost supusă la peste 3.000 de atacuri DDoS.

Acest lucru este declarat într-un comunicat de presă al Serviciului de Stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor, scrie Ekonomicheskaya Pravda.

Ei observă că hackerii ruși atacă infrastructura informațională. Cele mai populare tipuri de atacuri sunt mesajele de tip phishing, distribuția de software rău intenționat și atacurile DDoS. Recordul a fost de 275 de atacuri DDoS pe zi. Cele mai puternice la vârf au depășit 100 Gbps.

“Hackerii atacă în primul rând resursele informaționale ale agențiilor guvernamentale, instituțiilor și companiilor din sectorul financiar și telecomunicații. În ciuda acestui fapt, toate serviciile funcționează și sunt disponibile utilizatorilor.  Furnizorii și operatorii se confruntă cu atacuri cibernetice asupra rețelelor lor. Majoritatea problemelor legate de funcționarea rețelelor sunt asociate cu daune fizice, care pot fi, de asemenea, eliminate rapid”, a menționat Departamentul.

anterior, experții au avertizat cu privire la riscul de atacuri cibernetice asupra sectorului de asistență medicală din Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.