președintele a numit numărul de morți militari în lupta împotriva ocupanților  photo UNIAN

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a numit pentru prima dată numărul soldaților care au murit apărând pământul nostru de invadatori.potrivit acestuia, 1300 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul războiului, adică în 16 zile.

“Am pierdut aproximativ 1300 de militari, iar Rusia are peste 12 mii. Unul din zece. Nu sunt fericit că 12 mii dintre ei au murit”, a spus președintele.

Zelensky a explicat că aceasta nu este viziunea sa asupra lumii în ansamblu, deoarece rușii au și părinți.

“Au fost trimiși, majoritatea în general nu știu unde au ajuns”, a spus Zelensky. Potrivit lui, ocupanții ruși vorbesc despre un fel de fascism. “Au fost înșelați în cap, îmi pare rău pentru un astfel de cuvânt, prin politica lor de informare că suntem un fel de naziști aici”, a spus Zelensky.

În același timp, el a adăugat că în Ucraina, rușii și-au dat seama că erau naziști, pentru că “se comportă ca naziști.” Potrivit acestuia, există o mulțime de prizonieri ruși pentru că au venit să ne omoare și apoi au văzut că “sunt slabi, că nu ne vom preda pentru că suntem pe propriul nostru pământ și, în al doilea rând, unii dintre ei și-au dat seama, în ciuda faptului că au 18-20 de ani, că se comportă ca naziștii.”

Potrivit acestuia, ocupanții jefuiesc, blochează orașele – nu permit oamenilor să aducă apă. “Nu știu cum se vor întoarce acasă. Pentru că viziunea lor se schimbă deja complet”, a adăugat Președintele Ucrainei.

Potrivit lui, cei care ” se bucură de ucidere, nu vor pleca cu picioarele, vor fi luați de aici.” În același timp, el a subliniat că ucrainenii vor sta până la sfârșitul anului. “Prin urmare, de la unu la zece. Pentru că adevărul este de partea noastră”, a subliniat Zelensky. El a adăugat că avem propria noastră istorie și “nu suntem un fel de hibrizi – ceea ce spun ei despre noi acolo – avem aceleași mâini ca toți militarii ruși. Aceleași picioare și același cap. Singurul lucru pe care nimeni nu ne-a spălat creierul este creierul nostru. Pentru că avem libertate și democrație.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.