Vladimir Zelensky a numit priorități în timpul negocierilor cu Rusia privind războiul din Ucraina/foto REUTERS

Președintele Vladimir Zedensky a declarat că prioritățile sale în ceea ce privește negocierile cu Rusia despre războiul din Ucraina sunt finalizarea confruntării, garanțiile de securitate, suveranitatea, restabilirea integrității teritoriale.

Șeful Ucrainei a subliniat într-un nou mesaj video că prioritatea este protecția reală a statului ucrainean.

“Prioritățile mele în negocieri sunt absolut clare. Sfârșitul războiului, garanții de securitate, suveranitate, restabilirea integrității teritoriale, garanții reale pentru țara noastră, protecție reală pentru țara noastră”, a spus Zelensky.

Citește și:  pozițiile Rusiei în negocieri au început să sune mai realist-Zelensky pozițiile Rusiei în negocieri au început să sune mai realist – Zelensky

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. La începutul războiului, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Chernihiv, Kharkiv, Kherson și Mariupol.

Potrivit datelor oficiale, numai în Mariupol, începând cu 14 martie, numărul victimelor depășea 2.300 de persoane.

Au avut loc mai multe runde de negocieri între părțile ucraineană și rusă, dar nu s-a ajuns încă la un acord de încetare a focului.ziarul britanic Financial Times a scris despre ” progrese semnificative “în negocierile dintre Rusia și Ucraina cu privire la 15 puncte ale” planului de pace”, cu retragerea trupelor și o încetare a focului în cazul în care Kievul declară” neutralitate ” și este de acord cu unele restricții în armata sa.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.