Vladimir Zelensky a propus pedeapsa pentru Rusia din cauza morții jurnaliștilor din Ucraina în timpul războiului/foto de REUTERS

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că moartea jurnaliștilor din bombardamentele rusești din Ucraina este un motiv bun pentru a înăspri sancțiunile împotriva Moscovei.

Zelensky a spus acest lucru în timpul unui mesaj video care a fost publicat pe rețeaua socială Facebook.

“Ocupanții au comis crime de război noi și evidente. Au bombardat orașe pașnice și infrastructură civilă. Numărul de rachete pe care Rusia le-a folosit împotriva Ucrainei depășește deja 900. Există atât de multe bombe încât este imposibil să le numeri. Alți doi jurnaliști au fost uciși de un atac de artilerie al trupelor rusești. Ucraineana Alexandra Kuvshinova și reprezentantul american Fox News Pierre Zakrzewski. Un alt jurnalist este grav rănit. Bombardamentele au avut loc în regiunea Kiev”, a spus președintele.

“Și acesta este un alt motiv bun pentru a înăspri sancțiunile occidentale împotriva Federației Ruse. Consolidați-l până când statul rus oprește acest război”, a subliniat Zelensky.

După cum a raportat UNIAN, Pierre Zakrzewski, cameraman și fotograf al canalului american Fox News, a fost rănit mortal lângă Kiev. A fost ucis în Gorenka, lângă Kiev. El a lucrat anterior în zone de război și a acoperit aproape fiecare poveste internațională pentru Fox News în Irak, Siria și Afganistan în timpul multor ani de muncă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *