Vladimir Zelensky a apelat la ocupanți/fotografie de REUTERS

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a cerut ocupanților să “meargă acasă” și să depună armele pentru a avea șansa de a supraviețui.

el a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

“Ocupanții, du-te acasă. Există încă o astfel de oportunitate, fiecare soldat abandonat pe teritoriul țării noastre are. Toți cei care nu au murit încă, nu au fost răniți, care nu au fost încă capturați”, a menționat președintele.

El a subliniat că trupele rusești suferă astfel de pierderi în Ucraina, care nu au fost în Siria, nu au fost în Cecenia, trupele sovietice nu au avut în Afganistan.

“Dacă războiul dvs., războiul împotriva poporului ucrainean continuă, atunci mamele rusești vor pierde și mai mulți copii decât în războaiele afgane și Cecene combinate. De ce ai nevoie de asta?”,- A spus Zelensky.

Șeful Statului a adăugat că fiecare soldat rus care își pune brațele va avea o șansă, o șansă de a supraviețui.

“Fac apel în mod special la ei, la recruții care au fost aruncați în cazanul acestui război, războiul altcuiva. Și pentru restul soldaților ruși, care încă mai au instinctul de auto-conservare: puneți armele, este mai bine decât să muriți pe câmpul de luptă. Pe pământul nostru”, a concluzionat el.

Anterior, Vladimir Zelensky a spus că prioritățile sale în ceea ce privește negocierile cu Rusia despre războiul din Ucraina sunt următoarele – sfârșitul confruntării, garanțiile de securitate, suveranitatea, restabilirea integrității teritoriale.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. La începutul războiului, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Chernihiv, Kharkiv, Kherson și Mariupol.potrivit datelor oficiale, numai în Mariupol, începând cu 14 martie, numărul victimelor a depășit 2.300 de persoane.

Armata ucraineană luptă împotriva inamicului. Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că, începând cu 16 martie, aproximativ 13.800 de ocupanți au fost distruși în statul nostru.au avut loc mai multe runde de negocieri între părțile ucraineană și rusă, dar nu s-a ajuns încă la un acord de încetare a focului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.