rușii au confiscat cu nerușinare centrele de recreere din Genichesk/facebook.com/ULEADwithEurope Rușii au confiscat cu nerușinare centrele de recreere din Genichesk/facebook.com/ULEADwithEurope

În Genichesk ocupat, în regiunea Herson, autoproclamata “putere” se pregătește să organizeze un sezon turistic cu arma.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

“Militarii ruși înarmați au intrat în centrele private de recreere “White Swan” și Arabatka.club în satul dealului Genichesky de pe Arabatskaya strelka. Ocupanții au interzis gardienilor locali să lase oamenii să intre în baze, amenințând că “în viitorul apropiat aceste teritorii vor deveni proprietate rusă”, a spus Ombudsmanul.

Potrivit acesteia, ocupanții în uniforme militare Postează postări pe paginile lor de socializare despre modul în care se încălzesc la soare pe malul Mării Azov.

“Arabatskaya Strelka se învecinează cu peninsula Crimeea ocupată, care este folosită de agresor ca bază militară pentru a ataca continentul Ucrainei. Există o amenințare că avioanele de luptă, elicopterele militare și rachetele lansate din Crimeea vor pune în pericol “turiștii”, a adăugat ea.

ce se întâmplă în sudul Ucrainei

După cum știți, orașele și satele din Regiunea Herson trăiesc sub controlul ocupanților ruși încă din primele zile ale unui război pe scară largă. Rashiștii trag la mitinguri pentru Ucraina, încearcă să introducă ruble și să aranjeze o măturare maximă a tuturor activiștilor.

Potrivit Institutului American pentru studiul războiului (ISW), rușii se pregătesc să captureze restul regiunii Kherson și să avanseze la Zaporozhye. Informațiile ucrainene scriu că invadatorii construiesc oa treia linie de apărare în teritoriile ocupate din regiunile Kherson și Zaporozhye.

pe 28 mai, după cum sa raportat în Statul Major General, AFU a lansat o contraofensivă în sud: ocupanții au suferit pierderi semnificative și au preluat apărarea. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.