ce trebuie făcut în timpul bombardării/REUTERS photo

Pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, începând să distrugă atât facilitățile militare, cât și infrastructura civilă. În orașele în care se desfășoară lupte, există o mare probabilitate de bombardare și lupte de stradă. Fiecare ucrainean trebuie să cunoască regulile de comportament într-o astfel de situație pentru a se proteja de o posibilă amenințare.

Reguli de siguranță în timpul bombardarea orașului

dacă pe stradă ați auzit fluierul unui proiectil, mai mult ca un foșnet, apoi o explozie, apoi culcați-vă pe pământ și acoperiți-vă capul cu mâinile. Deschide gura – te poate salva de la comoție. Dacă există un adăpost la vedere, târâți-l. Poate fi un șanț, o groapă, orice structură de beton, un pasaj subteran, un canal. Nu vă ridicați în picioare-acest lucru va crește șansa ca un proiectil să lovească.

Dacă bombardarea a început când conduceți în transport – ieșiți din vehicul și îndepărtați-vă de drum. Culcați-vă pe pământ și căutați adăpost. Nu încercați să scăpați de bombardament cu mașina, deoarece este foarte periculos. Nu te poți ascunde lângă mașină sau sub ea.

Dacă bombardamentul te – a prins în clădire – ia o valiză de alarmă și coboară imediat la adăpost. Dacă nu există adăpost în apropiere sau este în stare proastă, regula a doi pereți vă va ajuta. Ascundeți-vă într-o cameră fără ferestre care este separată de stradă de cel puțin doi pereți. De obicei este un coridor, hol sau baie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *