ce trebuie făcut în timpul bombardării/REUTERS photo

Pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, începând să distrugă atât facilitățile militare, cât și infrastructura civilă. În orașele în care se desfășoară lupte, există o mare probabilitate de bombardare și lupte de stradă. Fiecare ucrainean trebuie să cunoască regulile de comportament într-o astfel de situație pentru a se proteja de o posibilă amenințare.

Reguli de siguranță în timpul bombardarea orașului

dacă pe stradă ați auzit fluierul unui proiectil, mai mult ca un foșnet, apoi o explozie, apoi culcați-vă pe pământ și acoperiți-vă capul cu mâinile. Deschide gura – te poate salva de la comoție. Dacă există un adăpost la vedere, târâți-l. Poate fi un șanț, o groapă, orice structură de beton, un pasaj subteran, un canal. Nu vă ridicați în picioare-acest lucru va crește șansa ca un proiectil să lovească.

Dacă bombardarea a început când conduceți în transport – ieșiți din vehicul și îndepărtați-vă de drum. Culcați-vă pe pământ și căutați adăpost. Nu încercați să scăpați de bombardament cu mașina, deoarece este foarte periculos. Nu te poți ascunde lângă mașină sau sub ea.

Dacă bombardamentul te – a prins în clădire – ia o valiză de alarmă și coboară imediat la adăpost. Dacă nu există adăpost în apropiere sau este în stare proastă, regula a doi pereți vă va ajuta. Ascundeți-vă într-o cameră fără ferestre care este separată de stradă de cel puțin doi pereți. De obicei este un coridor, hol sau baie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.