ocupanții tortura rezidenți reținuți din Melitopol ocupat/foto ua.depositphotos.com Ocupanții tortura rezidenți reținuți din Melitopol ocupat/foto ua.depositphotos.com

Rezistența subterană în Melitopol ocupat în sudul Ucrainei este în creștere, zeci de ocupanți ruși au fost uciși în oraș.

Acest lucru a fost declarat de primarul orașului Ivan Fedorov, adăugând că mai mulți soldați ruși au fost uciși.

El a spus că, potrivit datelor de informații, peste 100 de ruși “au fost eliminați de mișcarea partizană Melitopol și de cooperarea serviciilor speciale. Dar sunt sigur că acest număr este mai mare.”

Fedorov a spus că, potrivit informațiilor pe care le-a primit, rușii “răpesc oamenii și îi țin captivi, iar puțini oameni știu cum să trateze oamenii în captivitate.”

Potrivit lui Fedorov, de la începutul ocupației, aproximativ 500 de persoane au fost reținute de trupele rusești — unele de câteva săptămâni.

“Dacă încercăm să-i clasificăm pe cei care sunt amenințați de captivitate, în primul rând sunt disidenți care nu vor să facă parte din Rusia, care condamnă ocupația și pur și simplu nu sunt de acord. Unii oameni vorbesc despre asta doar acasă în bucătărie, dar totul este în pericol”, a spus el.

El a menționat că rușii reținuți au fost obligați să semneze documente care să ateste că nu vor mai participa la mitinguri împotriva ocupației sau să facă declarații în sprijinul forțelor rusești.

Potrivit lui, unii au fost torturați. “Nu este doar periculos să mergi la mitinguri pro—ucrainene – este periculos să rămâi doar în oraș. Deci, până în prezent, mai mult de 50% dintre locuitori au părăsit Melitopol. Aceasta este mai mult de 70 de mii de oameni.”

Potrivit lui Fedorov, ultima dată când furtul de către forțele de ocupație a fost asociat cu recolta de cireșe Melitopol.

“Ei o iau de la fermierii noștri, promițând că într-o zi le vor da bani în schimb. De asemenea, le spun fermierilor noștri că, în conformitate cu legislația rusă, este imposibil să ai mai mult de patru hectare de pomi fructiferi, vor confisca tot ceea ce este dincolo de asta”, a spus el.

reamintim că gauleiter de Melitopol Danilchenko deja vrea să renunțe la “poziția”.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.