Reznikov a criticat Occidentul pentru furnizarea lentă de arme către Ucraina/fotografia serviciului de presă KSCAReznikov a criticat Occidentul pentru furnizarea lentă de arme în Ucraina/fotografia serviciului de presă KSCA

Ministrul Apărării Alexei Reznikov nu este mulțumit de pierderea interesului din partea țărilor occidentale și a mass-media față de nevoile armatei ucrainene și de un anumit sentiment de ușurare, în ciuda luptelor acerbe din Ucraina.

Reznikov a declarat Acest lucru într-un interviu acordat revistei britanice The Economist

“Fie lumea nu prea înțelege ce se întâmplă, fie înțelege perfect, dar este obosită și gata să accepte ideea că ucrainenii mor în fiecare zi. Avem nevoie de ajutor rapid, pentru că fiecare zi de întârzieri este măsurată de sângele ucrainenilor”, a spus ministrul.

Ministrul a adăugat că uneori are un minut liber pentru a vizualiza primele pagini ale publicațiilor Europene și americane. El este preocupat de o anumită pierdere a interesului în Ucraina și independența sa din partea jurnaliștilor și experților occidentali. 

El a adăugat că conducerea militară-politică ucraineană nu va fi de acord cu niciun act de predare sau cedare a teritoriilor sale la insistențele Occidentului. 

Reznikov a recunoscut că, uneori, după conversațiile telefonice cu miniștrii Franței și Germaniei, el poate “lăsa aburi” în cercul colegilor și consilierilor apropiați, “fără a alege cuvinte” din cauza refuzului partenerilor de a accelera furnizarea de arme către Ucraina. 

Ministrul Apărării a dat asigurări că Ucraina este gata să arunce înapoi trupele de ocupație rusești din teritoriile ocupate de îndată ce primește lansatoare de rachete multiple moderne și artilerie cu butoi, dar livrările actuale nu sunt suficiente în cantitate. 

Citește și:  Podolyak a apelat la europeni: dați Ucrainei MLRS și veți putea evalua capacitatea de luptă a Federației Ruse Podolyak a apelat la europeni: Da Ucraina MLRS și va fi capabil să evalueze capacitatea de luptă a Federației Ruse Reznikov a spus că crabii polonezi sunt gata să bată invadatorii ruși Reznikov a spus că” crabii ” polonezi sunt gata să bată invadatorii ruși

Reznikov și-a exprimat încrederea că armata ucraineană este gata să treacă pe deplin la tipurile de arme și echipamente conform standardelor NATO în termen de o lună, prin urmare, potrivit acestuia, îndoielile partenerilor cu privire la capacitatea armatei ucrainene sunt nejustificate.

El a mai spus că autoritățile ucrainene s-au prefăcut că nu se pregătesc pentru război, ci, de fapt, au efectuat în secret pregătiri pentru o invazie la scară largă. 

La începutul lunii februarie, Ucraina a început exercițiile militare “Blizzard-2022” în toată Ucraina, transferând unități din locații permanente. Astfel, loviturile de rachete ale rușilor în primele zile pe barăci și aerodromuri nu au provocat daune semnificative, deoarece în acel moment formațiunile și unitățile se aflau în alte poziții. Potrivit acestuia, o mulțime de atacuri aeriene rusești au căzut pe “manechine”. 

după cum a raportat UNIAN, pe 9 iunie, Ministerul Apărării a numit numărul apărătorilor ucraineni care mor zilnic pe front.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.