peste 1,5 mii de soldați ucraineni studiază deja sau vor începe să stăpânească echipamentul partenerilor noștri în zilele următoare/REUTERS peste 1,5 mii de soldați ucraineni studiază deja sau vor începe în zilele următoare stăpânește tehnica partenerilor noștri/REUTERS

Ministrul Apărării Alexei Reznikov i-a avertizat pe ucraineni să se pregătească pentru “săptămâni extrem de dificile” pe front.

a scris despre asta pe Facebook.

“Nimeni nu va spune exact câți vor fi. În această perioadă, vom ține apărarea în principal prin propriile forțe împotriva agresorului, care este nebun de furie”, a explicat ministrul.

Peste 1,5 mii de soldați ucraineni studiază deja sau în zilele următoare vor începe să stăpânească echipamentul partenerilor noștri pentru a reveni mai târziu ca instructori. Cineva, ca și Tunarii, va intra imediat în luptă.

“În timp ce armele străine grele vor echilibra forțele și vor asigura dezmembrarea în favoarea Ucrainei, timpul va trece. Acum prezența sa este spot-on, trebuie înțeleasă”, a adăugat Reznikov.

Conducerea politică ucraineană, a subliniat șeful Ministerului Apărării, lucrează non-stop pentru a accelera și a crește încasările de ajutor.

“Există succese semnificative, dar există și dificultăți. Timpul trece pentru o perioadă incredibil de lungă. La urma urmei, toată lumea își amintește că băieții noștri de pe prima linie de-a lungul Seversky Donets, pe “Azovstal”, în captivitate de către ocupanți, își sacrifică viața de dragul Ucrainei. Că cetățenii noștri din teritoriile ocupate temporar de inamic sunt în pericol. Oamenii sunt răpiți, torturați și uciși. Prin urmare, facem tot posibilul și imposibilul pentru a apropia eliberarea țării noastre”, a scris Reznikov.

Creșterea presiunii sancțiunilor asupra Rusiei și creșterea ajutorului extern acordat Ucrainei în următoarele câteva luni ar trebui să creeze condiții în care Kremlinul va pierde în cele din urmă șansa de a obține cel puțin un succes. Apoi, ar trebui să existe o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina, a spus Reznikov.

Războiul din Ucraina: date actualizate

Inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului Regiunilor Donetsk, Luhansk și Herson și pentru a ține coridorul terestru între aceste teritorii și Crimeea ocupată temporar.

În același timp, Rusia menține tensiuni în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și pe teritoriul Republicii Belarus.

Informațiile Britanice afirmă că Rusia depune eforturi semnificative în zona Izium și Severodonetsk, încercând să realizeze un progres în Slavyansk și Kramatorsk. În același timp, forțele ucrainene au împiedicat cu succes încercările trupelor rusești de a traversa râul în Donbas. 

Apărătorii Ucrainei au eliminat deja aproape 27 de mii de militari ruși. Pierderile ocupanților cresc în fiecare zi. Pe lângă forța de muncă, țara ocupantă pierde echipament militar. 200 de avioane inamice au fost deja distruse. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *