există o mulțime de persoane grav rănite pe Azovstal/fotografie t.me/polkazov Există o mulțime de persoane grav rănite pe Azovstal/fotografie t.me/polkazov Ucraina lucrează la eliberarea armatei din Azovstal, negocierile cu inamicul sunt foarte dificile.

Acest lucru a fost anunțat de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk.

“Inima țării este acum Azovstal. În plus față de locuitorii din Azov, există AFU, gardienii naționali, polițiștii de frontieră, luptătorii SBU, ofițerii de poliție și apărarea teritorială. Împărtășesc anxietatea și entuziasmul celor dragi pentru soarta apărătorilor cetății. Războiul este sânge și lacrimi. Nu există miracole în război. Există realități dure. Prin urmare, funcționează doar o abordare sobră și pragmatică”, a spus ea.

Vereshchuk a subliniat că nu este necesar să exagerăm influența liderilor mondiali, ” pentru că dacă această influență ar fi adecvată, nu ar exista război.”

“Există un ordin din partea președintelui de a face tot posibilul și imposibilul pentru a ne scoate oamenii de acolo. Echipa lucrează. Negocierile cu inamicul sunt foarte dificile. Rezultatul poate să nu satisfacă pe toată lumea. Dar sarcina noastră este să-i scoatem pe băieții noștri. Toată lumea. În viață. Cu voia lui Dumnezeu, îi vom salva pe toți”, a rezumat ea.

După cum a raportat UNIAN, după evacuarea civililor din catacombele Azovstal din Mariupol, trupele rusești nu opresc încercările de a profita de fabrica în care se apără soldații ucraineni. Ocupanții lansează atacuri cu rachete și bombe pe teritoriul uzinei și efectuează acțiuni de asalt cu ajutorul artileriei și tancurilor.

Potrivit președintelui Volodymyr Zelensky, intermediari și state influente au fost implicate pentru a salva armata ucraineană staționată la Azovstal. Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina susține că operațiunea de deblocare a uzinei va necesita eforturi semnificative și un număr mare de trupe.

Pe 11 mai, vicepremierul Vereshchuk a spus că aproximativ o mie de luptători ar putea fi pe teritoriul Azovstal, jumătate dintre ei răniți grav.

Pe 12 mai, Ea a raportat că au fost în curs negocieri pentru eliberarea a doar 38 de luptători răniți grav.

Pe 13 mai, Zelensky a spus că Ucraina oferă Rusiei diverse mecanisme pentru exportul luptătorilor ucraineni de la uzina Azovstal, iar președintele Finlandei va vorbi despre acest lucru cu președintele rus Vladimir Putin. Vorbim despre salvarea celor vii și îndepărtarea trupurilor morților.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *