Rusia a atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina/foto t.me/Pravda_Gerashchenko

invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei.

“Inamicul a atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. Avioanele de atac SU, care zboară pe teritoriul Ucrainei din Belarus, au efectuat o bombardare a teritoriului ucrainean, după care au efectuat atacuri aeriene pe teritoriul Republicii Belarus. Zborul a două avioane dintr-un stat vecin a fost înregistrat de polițiștii de frontieră, la locul Departamentului Dubrovitsa, în Regiunea Rivne”, se arată în raport.

SSU a menționat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus reprezintă o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.

Ulterior, comanda Forțelor Aeriene AFU a actualizat mesajul. Potrivit acestora, există, de asemenea, informații despre bombardarea de către ocupanții localităților Bukhlichi și Verkhny Terebezh din Belarus.

 fals

În plus, în Volynia, bombele din avioanele rusești au căzut nu numai pe teritoriul Belarusului, ci și pe teritoriul ucrainean. Aceste fotografii au fost făcute de polițiștii de frontieră ucraineni la câteva sute de metri de granița cu Belarus.

După cum a menționat ministrul Culturii și Politicii informaționale Alexander Tkachenko, atacul aerian asupra Belarusului este un act terorist deliberat al Kremlinului. Lui Putin nu – i pasă pe cine să ucidă-ucraineni, ruși, belaruși, orice națiune.

“O altă provocare falsă brutală. Îmi pot imagina ce urlet va fi astăzi pe canalele de propagandă rusești. Nu aș fi surprins dacă Lukașenko se întoarce la Putin cu o ofertă de a-l ajuta să omoare ucraineni. Așa că fac apel la toți belarușii. Ăsta nu e războiul tău! Aceasta este o provocare a rușilor. Ucraina nu are. Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene AFU, avioanele rusești au decolat de pe aerodromul Dubrovitsa din Belarus, au intrat în spațiul nostru aerian și apoi au provocat o înfrângere aprinsă asupra așezării Kopani din Belarus”, a spus Tkachenko.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovici a subliniat că, în ciuda faptului că Rusia a bombardat un sat din Belarus pentru a atrage o altă țară în război, este foarte probabil ca trupele în sine să abandoneze ostilitățile active.

După cum remarcă Arestovici, Belarus a fost implicat de mult timp în războiul împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, el și-a exprimat speranța că trupele locale vor face tot ce este necesar pentru a evita participarea la ostilități active.

“Există o poziție principială în rândul militarilor din Belarus de a nu participa la ostilități împotriva Ucrainei. Chiar dacă Lukașenko îi împinge, cred că vor face totul pentru a evita acest scenariu”, a spus Arestovici.

În același timp, Arestovici consideră că, chiar dacă militarii din Belarus intră pe teritoriul Ucrainei, este posibil ca majoritatea să treacă de partea noastră.

“nu te lăsa târât în acest război. Nu ai nevoie de ea. Am distrus peste 12 mii de soldați ruși în 15 zile. Nu trebuie să fii unul dintre ei. Belarus nu are nevoie de acest lucru. Crede-mă”, a adăugat el.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.