există o distrugere intenționată și sistematică a orașului antic, crede Istoricul/fotografie facebook.com/shumylo

În Chernihiv, trupele rusești au lovit hotelul”Ucraina”.

În noaptea de 12 martie, un cercetător la Institutul de Istorie a Ucrainei al Academiei Naționale de științe din Ucraina, Serhiy Shumilo, a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“În Cernihiv asediat, chiar în centrul orașului, ocupanții ruși au bombardat hotelul “Ucraina”, care a fost una dintre cărțile de vizită ale orașului. Acestea bombardează și distrug în mod intenționat obiecte civile pașnice și infrastructura orașului – spitale, școli, grădinițe, biblioteci, hoteluri, stadioane, clădiri rezidențiale cu mai multe etaje… Există o distrugere intenționată și sistematică a orașului antic, a istorieicare are mai mult de 1.300 de ani. Hoarda moscovită distruge ceea ce a apărut cu mult înainte de apariția sa și ceea ce, de fapt, era Rusia istorică, spre deosebire de mlaștinile și desișurile Moscovei, care erau periferia sălbatică a Principatului odinioară maiestuos Cernigov”, se spune în mesaj.

Shumilo a cerut răspândirea informațiilor despre “operațiunile speciale pașnice” ale ocupanților ruși, astfel încât lumea să știe adevărul.

“Toate aceste crime ar trebui să devină dovezi pentru Tribunalul Internațional de la Haga asupra fasciștilor ruși și personal sub-Fuhrer Putin”, a rezumat el.

Anterior, UNIAN a spus care este situația pe frontul din Ucraina începând cu 11 martie. În special, trupele rusești au efectuat bombardarea așezărilor de frontieră pe teritoriul Belarusului. Și bombardierele strategice ale Federației Ruse au tras rachete de croazieră asupra instalațiilor din Lutsk, Dnipro și Ivano-Frankivsk.

cu rachete în Lutsk, Rusia a ucis 4 persoane, a rănit 6 și a distrus complet aerodromul.

armata ucraineană a doborât ieri un bombardier rus Su-34 și a lovit încă cinci ținte aeriene, în special patru elicoptere ale ocupanților.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.