armata rusă nu a putut atinge obiectivele pe care Putin le-a anunțat/foto REUTERS armata rusă nu a reușit să atingă obiectivele pe care Putin le-a anunțat/REUTERS foto

Rusia suferă o înfrângere politică în războiul cu Ucraina și nu își poate atinge obiectivele, care au fost stabilite chiar la începutul conflictului.

Acest lucru a fost declarat de un specialist în domeniul problemelor internaționale de securitate Yuri Fedorov într-un interviu acordat NV.

“În primul rând, Rusia a suferit o înfrângere politică. Obiectivele războiului, care au fost formulate de Kremlin înainte de invazie, și anume, predarea Ucrainei, distrugerea statalității sale, transformarea într-un protectorat rus sau includerea într-un fel de Stat al Uniunii, nu au fost realizate și nu au putut fi realizate”, a explicat expertul.

Potrivit acestuia, noul obiectiv al războiului din Ucraina, pe care Federația Rusă a anunțat-o la sfârșitul lunii martie, încă încearcă să-l atingă. Vorbim despre ocuparea parțială a Ucrainei, limitarea forțelor armate și obligația unui statut neutru.

Fedorov a adăugat că este dificil să numim regiunile la care se extind ambițiile autorităților ruse.

“Poate că acestea sunt teritoriile ocupate în prezent. Sau aspirații mai ambițioase, inclusiv regiunile Mykolaiv, Odessa și Kharkiv. Dar situația de pe fronturi arată că atingerea acestor obiective este imposibilă”, a rezumat el.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, Ucraina poate transforma din nou valul războiului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.