pentru a îmbunătăți poziția tactică, am încercat să conduc o ofensivă în direcția așezărilor Barvenkovo și Svyatogorsk, nu a avut succes/foto de REUTERSPentru a îmbunătăți situația tactică, am încercat să conduc o ofensivă în direcția așezărilor Barvenkovo și Svyatogorsk, nu am avut succes/foto REUTERS

Inamicul se pregătește să reia ofensiva în direcția slavă, a concentrat până la 20 de grupuri tactice de batalion aici.

Acest lucru este menționat în Rezumatul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

“În direcția Slavyansk, inamicul se pregătea să reia ofensiva, a concentrat o grupare de până la 20 de grupuri tactice de batalion. Pentru a îmbunătăți situația tactică, a încercat să efectueze o ofensivă în direcția așezărilor Barvenkovo și Svyatogorsk, dar nu a avut succes”, a remarcat Statul Major General.

Citește și:  elicopterele inamice au trecut granița în regiunea Sumy Elicopterele inamice au trecut granița în regiunea Sumy prima armă va fi livrată din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie - Ambasador Primele arme vor fi livrate din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie-Ambasador  Federația Rusă a subestimat apărarea aeriană Ucraineană: un ofițer al Brigăzii 95 a spus că ajută APU să protejeze cerul Federația Rusă a subestimat apărarea aeriană Ucraineană: un ofițer al Brigăzii 95 a spus că ajută APU să protejeze cerul

De asemenea, este indicat faptul că în direcțiile Volyn și Polessky nu au existat semne de formare a grupurilor ofensive. La 1 iunie, evenimentele de antrenament de luptă pentru unitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus au început la terenul de antrenament Vyzhlovichi din Regiunea Brest. Amenințarea atacurilor cu rachete de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne.

în direcția Seversky inamicul nu a efectuat acțiuni active, nu au existat semne de creare a grupurilor de grevă.

În plus, pentru a clarifica locația pozițiilor trupelor ucrainene, inamicul a efectuat recunoașterea folosind UAV-uri în anumite zone din regiunile Sumy și Chernihiv.

Statul Major General a remarcat, de asemenea, că pe direcția Slobozhansky inamicul își concentrează eforturile principale pe descurajarea avansului trupelor AFU în direcția frontierei de stat. El a continuat să tragă asupra unităților forțelor de apărare cu ajutorul aviației, artileriei cu butoi, lansatoarelor de rachete multiple, mortarelor și tancurilor. Recunoașterea continuă pentru a găsi puncte slabe în apărarea trupelor ucrainene și pentru a determina direcții suplimentare de acțiuni active. Sprijinul logistic și întărirea grupării trupelor inamice nu se opresc.

în direcția Harkov Ocupanții ruși continuă să efectueze apărarea, să distrugă obiectele civile din Kharkiv. Un atac aerian a fost efectuat de elicopterele Mi-8 pe pozițiile trupelor ucrainene din zonele așezărilor Slatino și Dementievka.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.