Po nu exclude provocarea Federației Ruse folosind arme biologice sau chimice/foto REUTERS

Rusia caută orice oportunitate de a găsi și înregistra pe platformele internaționale explicații pentru invazia sa pe scară largă și sângeroasă a Ucrainei. Biroul președintelui nu exclude faptul că Federația Rusă va folosi arme chimice.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui Mikhail Podolyak.

“Războiul pentru Federația Rusă este un puternic pretenții legale suplimentare și procese devastatoare. Specific. În instanțele internaționale. Realizând acest lucru, conducerea politică a Rusiei caută orice oportunitate de a găsi și de a stabili pe platformele internaționale explicații ale invaziei sale pe scară largă și sângeroasă a Ucrainei. Așadar, astăzi, la inițiativa Federației Ruse, a avut loc o reuniune urgentă a Consiliului de securitate al ONU cu o agendă extrem de cinică și falsă: “despre noi fapte ale activității biologice militare americane în Ucraina”, a spus el.

Potrivit lui Podolyak, în ciuda faptului că oricine din lume înțelege neîntemeierea și falsitatea tuturor declarațiilor publice rusești (și asta în ciuda costurilor fabuloase ale lobby-ului și propagandei), Rusia a încercat încă să prezinte presupuse descoperite noi fapte legate de activitatea biologică militară a Statelor Unite pe teritoriul Ucrainei.

“Prostii? Da. Dar Rusia nu a folosit logica de mult timp. Prin urmare, Statele Unite și majoritatea absolut covârșitoare a statelor membre ale Consiliului de securitate al ONU au respins acuzațiile false ale rușilor. Din păcate, chiar și ONU de astăzi nu exclude faptul că informarea Federației Ruse cu privire la laboratoarele biologice poate fi una dintre etapele probabile ale pregătirii grupului de “șoimi” al Kremlinului pentru posibile operațiuni biologice/chimice pe teritoriul Ucrainei“,- A subliniat Podolyak.

După cum a raportat anterior UNIAN, Federația Rusă răspândește dezinformarea cu privire la armele de distrugere în masă din Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a numit declarațiile Federației Ruse privind crearea de arme biologice în Ucraina dezinformare și provocare.

De asemenea, Ministerul Sănătății din Ucraina a negat informațiile răspândite de mass-media de propagandă rusă despre presupusa “curățare de urgență a urmelor unui program biologic militar finanțat de Departamentul Apărării al SUA” și “distrugerea agenților patogeni deosebit de periculoși” și a menționat că nu există laboratoare americane pe teritoriul statului nostru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.