președintele american Joe Biden a cerut încă 5 miliarde de dolari pentru sprijinul militar al Ucrainei/foto de REUTERSPreședintele american Joe Biden a cerut un alt 5 miliarde $în sprijin militar pentru Ucraina/REUTERS foto

Sancțiunile împotriva Rusiei încep să-și deterioreze baza militară-industrială, în special, este dificil pentru armata rusă să-și refacă stocul de muniții ghidate cu precizie. 

Acest lucru a fost declarat de un înalt oficial al Departamentului Apărării al SUA la un briefing, potrivit Pentagonului.

“Am văzut că au folosit deja o mulțime de arme de înaltă precizie. Ei continuă să lovească Mariupol cu o grămadă de bombe stupide (necontrolate – ed.). În consecință, au probleme în completarea munițiilor ghidate cu precizie. Credem că sancțiunile și controlul exporturilor, în special atunci când vine vorba de componente electronice, au afectat capacitățile bazei industriale ruse de apărare și capacitatea lor de a reface stocurile”, a spus el.

Potrivit unui oficial american din domeniul apărării, 13 transporturi de arme din șapte țări au ajuns în Ucraina în ultimele 24 de ore. 

Potrivit acestuia, 85 de obuziere din 90 promise, precum și 110 mii de scoici au fost deja livrate Ucrainei. Armata ucraineană este instruită în utilizarea de noi arme. 

Armata rusă, potrivit oficialului American, nu a făcut prea multe progrese în Ucraina în ultimele 24 de ore. El a mai spus că Pentagonul nu vede semne că Rusia poate mobiliza mai multe forțe, ” indiferent de 9 mai.” 

Cu o zi înainte, serviciile de informații britanice au raportat că numărul munițiilor ghidate cu precizie din Rusia a scăzut serios, așa că folosește rachete și bombe învechite pentru bombardamente.

Dar Ministerul ucrainean al Apărării a menționat că Rusia a tras în Ucraina aproximativ jumătate din rachetele existente, dar are încă capacitatea și un anumit stoc de componente pentru a face altele noi.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *