REUTERS

A început a douăzeci și opta zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă.

În direcția estică, grupurile operaționale de trupe operează în Donetsk, Slobozhansky și partea estică a districtelor Tavrichesky. Ei nu dau inamicului posibilitatea de a relua ofensiva în direcțiile Slavyansk și, o parte a forțelor, în localitatea Lozovaya. Ei rețin avansul inamicului în direcția Zaporozhye.

APU Reține înaintarea invadatorului spre orașele Popasnaya și Kurakhovo. Ei efectuează o apărare circulară a lui Mariupol, potrivit rezumatului de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

În direcția nord-estică, principalele eforturi se concentrează pe acoperirea frontierei de stat, descurajând ofensiva inamicului în zona așezării Malin.

în regiunea de Nord, un grup de trupe ține apărarea lui Chernihiv și reține avansul inamicului spre Kiev.

O operațiune defensivă se desfășoară în direcția sud-estică, se sprijină acțiunile grupurilor terestre de trupe și unități individuale, se desfășoară apărarea bazelor și porturilor maritime din zona operațională a Mării Negre. Apărarea orașului Nikolaev și a așezărilor din regiunea Mykolaiv continuă.

Apărătorii noștri rețin inamicul în direcția Krivoy Rog și Novovorontsovka, efectuând o operațiune de stabilizare, îndeplinind sarcini de apărare teritorială.

au fost observate acțiuni Active ale aeronavelor inamice și greve folosind rachete în ultima zi.

Forțele Aeriene reflectă atacurile concentrate de rachete și aer, efectuează acoperirea antiaeriană a obiectelor importante din Ucraina și a grupurilor de trupe. În ziua precedentă, au fost lovite peste 17 ținte aeriene inamice (6 avioane, 5 UAV-uri, 1 elicopter și 5 rachete de croazieră). În plus, aviația ucraineană a provocat lovituri zdrobitoare asupra acumulării de echipamente inamice și forță de muncă și a efectuat înfrângerea rachetelor de croazieră inamice.

Mobilizarea ascunsă continuă pe teritoriul Federației Ruse pentru a umple pierderile personalului grupului de ocupație al trupelor care operează în războiul cu Ucraina. Comisariatele militare încearcă să atragă foști militari cu experiență de luptă pentru a servi și a semna contracte relevante.

În Belarus, reprezentanții forțelor de opoziție și cetățenii preocupați care condamnă Asistența actualului guvern nelegitim al Federației Ruse în războiul cu Ucraina au dezactivat parțial legătura feroviară dintre Belarus și Ucraina. Informațiile sunt clarificate.

În același timp, conform informațiilor disponibile, mișcarea activă a echipamentului militar rus și Belarus și acumularea sa ulterioară de-a lungul frontierei ucrainene continuă pe teritoriul Belarusului.

Inamicul este demoralizat în anumite zone. Deci, în timpul furtunii orașului Mariupol, într-una din unitățile Forțelor Speciale implicate în ostilități active, mai puțin de 10% din personal este gata să continue să participe la război, restul personalului este ucis, rănit, bolnav sau demoralizat.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.