potrivit lui Zelensky, aceasta este ceea ce se străduiește conducerea Federației Ruse/foto UNIANpotrivit lui Zelensky, aceasta este ceea ce se străduiește pentru conducerea Federației Ruse/foto UNIAN

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că Rusia creează în mod deliberat o criză alimentară în lume pentru a provoca o criză a Migrației în Europa și a deteriora Ucraina.

el a anunțat acest lucru în mesajul său video de seară.

“Acum, datorită faptului că Rusia ne-a blocat porturile de la Marea Neagră și ne-a confiscat partea de coastă a Mării Azov, nu putem exporta 22 de milioane de tone de cereale care se află deja în depozitele din țara noastră. Acesta este volumul care trebuia să intre pe piața externă. Iar blocarea exporturilor noastre de către Rusia destabilizează cu adevărat situația la scară globală. Ca urmare, alimentele devin din ce în ce mai scumpe în diferite țări. Aceasta înseamnă că există o amenințare de foame. În Africa, în Asia, în unele țări europene”, a menționat Președintele.potrivit lui Zelensky, această amenințare ar putea escalada într-o nouă criză a migrației.

El crede că aceasta este ceea ce se străduiește conducerea rusă.

“Ei creează în mod deliberat această problemă. Așa că ar fi dificil pentru întreaga Europă. Și pentru ca Ucraina să nu primească miliarde de dolari pentru exporturile sale. Acestea sunt miliardele de care economia noastră are nevoie în acest moment. Iar statul rus folosește rezidenții țărilor africane și asiatice pur și simplu ca un cip de negociere”, a spus șeful statului.

El a subliniat că, în acest context, poveștile reprezentanților ruși de diferite niveluri care se presupune că unele sancțiuni nu le permit să-și mărească exporturile de alimente par deosebit de cinice.

“Ei spun că vor să prevină o criză. Dar se presupune că sancțiunile le împiedică. Este clar că mint, ca întotdeauna. În primul rând, mâncarea rusă nu a fost blocată de sancțiuni. Și în al doilea rând, pe teritoriul nostru ocupat, invadatorii ruși au furat deja cel puțin o jumătate de milion de tone de cereale și acum caută cum să le vândă undeva în stare brută. Așa că vindeți – l pentru a câștiga bani pe bunurile furate și pentru a menține deficitul pe piața legală”, a adăugat Zelensky.

După cum a raportat UNIAN, pe 30 mai, șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Ermak, a declarat că criza alimentară globală provocată de Rusia poate fi încă evitată. Potrivit acestuia, este necesară deblocarea porturilor ucrainene prin trimiterea convoaielor militare ale țărilor partenere în Marea Neagră, care vor însoți încărcăturile de cereale.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *