54 de case și obiecte de infrastructură deteriorate în Regiunea Luhansk/fotografie de REUTERS

Un coridor umanitar a fost convenit în Regiunea Luhansk.

Acest lucru este menționat pe pagina de Facebook a Administrației Regionale de Stat Luhansk cu referire la șeful său Serghei Gaidai.

“Rușii continuă bombardarea haotică a artileriei neregulate a orașelor noastre. Cu toate acestea, așteptăm ora 9 dimineața, când ar trebui stabilit “modul de tăcere” pentru a începe evacuarea locuitorilor din regiune, pentru a aduce alimente, apă și medicamente celor care rămân. Coridorul umanitar a fost convenit la un nivel înalt. Sper că acordurile din partea rușilor vor fi respectate”, a spus Gaidai.

El a adăugat că evacuarea cu autobuzele este așteptată de la Severodonetsk, Rubezhny, Popasnaya, Lisichansk. În jurul orei 14: 00 va exista un tren de evacuare din Novozolotarevka.

În același timp, potrivit canalului Telegram al administrației militare-civile regionale Luhansk, ca urmare a bombardamentelor inamice din Regiunea Luhansk, 4 persoane au fost ucise și 10 au fost rănite în timpul zilei.

“Rusul” asvabaditeli “eliberează Pământul Luhansk de viață: 4 morți și 10 răniți într-o zi, 54 de case și facilități de infrastructură au fost avariate”, se spune în raport.

în timpul zilei, salvatorii din regiune au eliminat 46 de incendii care au apărut ca urmare a bombardamentelor.

“23 de localități rămân fără alimentare cu gaz în totalitate și 7 parțial, în total aproximativ 35.000 de abonați. 38 de așezări au fost dezactivate–26 complet și 12 parțial. 103.490 de consumatori sunt fără energie electrică. Situația din jurul alimentării cu căldură și apă rămâne neschimbată”, se arată în raport.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.