două mii de instituții de învățământ distruse în Ucraina/foto president.gov.ua două mii de instituții de învățământ au fost distruse în Ucraina/foto president.gov.ua

Rusia folosește bombe maxime și capacități de artilerie împotriva Ucrainei, astfel încât pur și simplu nu există unde să reziste.

Acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky în timpul unei conversații cu studenții și profesorii instituțiilor de învățământ de conducere din Israel.

El a menționat că Rusia distruge orașele ucrainene, iar armata rusă arde total totul în calea sa și golește teritoriile ocupate.

Citește și:  ucrainenii pot primi plăți de la Curtea Europeană: cum se aplică Ucrainenii pot primi plăți de la Curtea Europeană: cum să se aplice a fost publicat cel mai recent curs de schimb: cât valorează acum dolarul și euro Ultimul curs de schimb a fost publicat: cât valorează acum dolarul și euro Rusia trece la deservirea datoriei în valută în ruble Rusia trece la deservirea datoriei în valută în ruble salariile din Ucraina au încetat să scadă-cercetare salariile din Ucraina au încetat să scadă – cercetare

“Principalele arme rusești sunt artileria, bombele aeriene, rachetele de croazieră. Ocupanții nu încearcă să se gândească cum să lupte. Au tactici foarte primitive. Ei folosesc bombe maxime și capacități de artilerie pentru a nu avea unde să reziste”, a spus el.

Potrivit acestuia, majoritatea absolută a rachetelor au fost trase asupra obiectelor non-militare obișnuite: clădiri rezidențiale, întreprinderi, infrastructură, civili. “În această dimineață, 2.709 de rachete au fost deja folosite împotriva Ucrainei. Și, având în vedere ritmul utilizării lor, foarte curând numărul total va ajunge la trei mii. Acestea nu sunt rachete primitive. Da, există unele învechite printre ele, încă Sovietice, chiar din anii 60 ai secolului trecut. Dar există și altele moderne”, a subliniat Președintele Ucrainei.

În același timp, el a reamintit că Menora din Drobitsky Yar (un tract la una din periferia Harkovului – UNIAN), care se află acolo în memoria victimelor Holocaustului, a fost, de asemenea, afectată de bombardamentele rusești. Potrivit lui, două mii de instituții de învățământ au fost distruse în Ucraina. “Cine trebuie să fii pentru a lovi Universitatea, școala, grădinița cu artilerie? Rusia a devenit un stat terorist. Acesta este sfârșitul”, a subliniat Președintele Ucrainei.

Zelensky a menționat că armata rusă a distrus de fapt orașul Mariupol. “Și în urmă cu doar patru luni, jumătate de milion de oameni locuiau acolo. Acum au rămas câteva zeci de mii pe ruinele arse. Și sunt amenințați de infecții care sunt pur și simplu imposibil de imaginat în lumea modernă. În special, aceeași holeră pe care Vladimir Khavkin a luptat-o acum o sută de ani”, a spus el.

Potrivit acestuia, Mariupol este un oraș în care acum săptămână de săptămână ocupanții ruși ascund urmele crimelor, îngropând rămășițele oamenilor uciși în gropi comune.

“Și ce se întâmplă în teritoriile în care ocupanții au putut intra rapid? Civilii sunt împușcați acolo, refugiații sunt uciși acolo chiar pe drumuri. Oamenii sunt torturați acolo. Acolo violează, inclusiv minori-atât fete, cât și băieți. Armata rusă a creat” tabere de filtrare ” în care oamenii sunt agresați. Mii de morți sauschilodit în astfel de tabere. Ocupanții deportează ucrainenii în Rusia și îi dispersează în regiuni îndepărtate. Și doar câțiva reușesc să se întoarcă în Ucraina prin țări terțe”, a subliniat Zelensky. Potrivit acestuia, numărul persoanelor strămutate intern în țara noastră în doar patru luni este de peste 12 milioane de persoane.

Zelensky a subliniat că nicăieri în Europa timp de 77 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial nu a existat nimic asemănător cu ceea ce a făcut Rusia.

asistență pentru Ucraina:

La 15 iunie 2022, a avut loc o întâlnire a grupului de asistență de Contact din Ucraina (așa-numitul “Ramstein-3”), condus de Statele Unite ale Americii. La această întâlnire, au fost discutate nevoile urgente ale Ucrainei pentru arme.la 23 iunie 2022, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aliații Alianței sunt capabili să continue să furnizeze arme Ucrainei atât cât este necesar. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.