Reznikov i-a avertizat pe bieloruși despre pericol/foto Unian, Denis Pryadko

Ocupanții ruși pregătesc o provocare pentru a forța conducerea Belarusului la război împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Apărării Alexei Reznikov pe Facebook.

“Fac apel la poporul belarus. Prieteni. Conform informațiilor, în care suntem pe deplin încrezători și pe care le-am confirmat, în acest moment comanda forțelor de ocupație Ruse pregătește o serie de provocări sângeroase. Conform planului lor criminal, aviația rusă se pregătește să lovească o serie de așezări pe teritoriul Republicii Belarus, situate în apropierea frontierei ucraineano-Belaruse. În special, vor ataca așezarea Kopani, Districtul Stolinsky din Regiunea Brest”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, pentru a ascunde crima, Rusia intenționează să efectueze un atac din spațiul aerian al Ucrainei.

Reznikov a explicat că scopul provocării este de a forța actuala conducere a Belarusului la război împotriva Ucrainei. Moscova încearcă să te lege cu sânge.

“Vă garantez că armata ucraineană nu a planificat, nu planifică și nu va planifica nicio acțiune agresivă împotriva Belarusului. În cele 15 zile ale războiului, trupele ucrainene au distrus peste 12 mii de soldați ruși. Nu lăsa țara ta să fie târâtă în acest război! Salvați viețile celor dragi! Nu lăsați Kremlinul să distrugă viitorul Belarusului!”- ministrul a subliniat.

Mai devreme astăzi, informații ucrainean a raportat că Putin se pregătește un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl de vina Ucraina.

în același timp, dictatorul Belarus Lukașenko a spus că Putin “salvat” Belarus de la “atacul de ucraineni.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.