în orice caz, atunci când se aude o alarmă de aer, oamenii ar trebui să ia toate măsurile pentru propria securitate/foto de REUTERS

Armata ucraineană înregistrează lansările de rachete ale Federației Ruse din Marea Caspică. Ele sunt dificil de urmărit în avans.

Acest lucru a fost spus de către președintele Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei Yuriy Ignat într-un interviu acordat RBC Ucraina.

“Sarcina autorităților este de a avertiza că o rachetă zboară. Detectăm majoritatea rachetelor, vedem de unde sunt lansate și direcția de zbor. Dacă zboară, de exemplu, din Crimeea în direcția Kievului, atunci o alertă aeriană este activată treptat pe drum. Conform algoritmului, calculăm unde poate ajunge. Dar există și cazuri în care lansările au fost făcute de la transportatori strategici de rachete, chiar și din Marea Caspică – este foarte dificil de urmărit”, a spus Ignat.

El a menționat că, în orice caz, atunci când se aude o alarmă de aer, oamenii ar trebui să ia toate măsurile pentru propria lor siguranță.

după cum a raportat UNIAN, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, întreprinderile complexului militar-industrial rus care produc rachete și muniții trec la un mod de funcționare non-stop datorită consumului de aproape toată muniția.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.