Utilizarea munițiilor cu dispersie este interzisă de dreptul internațional/foto”Suspilne Kharkiv”

trupele ruse au tras la Kharkiv cu muniții cu dispersie interzise.

Acest lucru este raportat de Amnesty International.

Amnesty International a găsit fragmente de muniții cu dispersie 9H210/9h235 în Kharkiv. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, mai multe cipuri pe teren care corespund urmelor așteptate de muniții cu dispersie 9H210/9h235.

Citește și:  trupele vin în calea noastră: expertul a avertizat despre săptămâni tensionate din cauza probabilității unui atac al Belarusului “Trupele vin în calea noastră”: expert avertizat de săptămâni tensionate din cauza probabilității unui atac al Belarusului Putin și anturajul său urăsc Ucraina-Amnesty International Putin și anturajul său urăsc Ucraina-Amnesty International atac asupra regiunii Donetsk: invadatorii au ucis trei civili, au rănit încă trei Atac asupra regiunii Donețk: invadatorii au ucis trei civili, au rănit încă trei Rusia blochează toate opțiunile de evacuare militară propuse de la Azovstal-Zelensky Rusia blochează toate opțiunile propuse pentru evacuarea personalului militar din Azovstal-Zelensky

Medicii a două spitale din Harkov au arătat cercetătorilor Amnesty International peletele pe care le-au confiscat de la victimele atacului cu muniții cu dispersie.

muniții cu dispersie:

Munițiile cu dispersie sunt un container care conține zeci de submuniții. Ele sunt împrăștiate la o înălțime dată deasupra solului. Un procent ridicat de submuniții nu explodează la impact și, prin urmare, se transformă efectiv în mine terestre.

Utilizarea (precum și producerea, acumularea, vânzarea sau transferul) munițiilor cu dispersie este interzisă de dreptul internațional.

situația din regiunea Kharkiv:

 Trupele ruse au intrat pe teritoriul Ucrainei dimineața devreme pe 24 februarie. 

Ocupanții au tras mai întâi la instalațiile militare și apoi au atacat locuințele civililor, în special în regiunea Harkov, au existat victime și răniți.

La 11 iunie, a devenit cunoscut faptul că patru civili au fost uciși și șase au fost răniți în regiunea Harkov în timpul zilei, ca urmare a bombardamentelor comise de inamic.

La 12 iunie, șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a raportat că inamicul a continuat să acopere așezările din regiune, ceea ce a provocat rănirea a patru persoane, iar alte trei au fost ucise.

pe 12 iunie, invadatorii au bombardat o tabără de sănătate în regiunea Harkov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.