CPI funcționează conform Statutului la care Rusia nu s-a alăturat/foto de REUTERS

Rada Supremă Comisarul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a solicitat crearea unui tribunal special pentru a aduce Federația rusă în fața justiției.

după cum relatează corespondentul UNIAN, ea a declarat Acest lucru în timpul unui briefing online.

Potrivit acesteia, 1.833 de crime de război ale Federației Ruse au fost documentate acum, în funcție de faptele cărora au fost deschise dosare penale, dar, de fapt, există mult mai multe dintre ele.

“Aceasta este o confirmare a faptului că Federația Rusă desfășoară genocidul poporului ucrainean… Avem suficiente fapte pentru a le preda Curții Penale Internaționale… Dar CPI funcționează conform Statutului, la care Federația Rusă nu s-a alăturat, nu a ratificat statutul de la Roma, nu-i pasă ce decizie va lua CPI și ce infracțiuni va colecta”, a menționat Ombudsmanul.

Denisova a subliniat că reacția Federației Ruse la decizia Curții Internaționale de Justiție a Națiunilor Unite este “o batjocură a ONU și a întregii lumi

“Și este necesar să se rezolve problema excluderii Federației Ruse din ONU, care vetoează orice decizie a ONU… Și de aceea susținem foarte mult apelul unui număr mare de organizații pentru drepturile omului ca un tribunal special – Nuremberg 2 să fie făcut, când toate cele 49 de state care se află în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului vor decide asupra înființării”, a spus ea.

Comisarul a subliniat că atunci cei vinovați de infracțiuni vor sta într-adevăr în boxa acuzaților.

“Ne amintim de practica celui de – al doilea război mondial, în al 42-lea an a fost creat un astfel de tribunal-iar în al 46-lea au fost toți pedepsiți. Deci, hai să o facem acum”, a spus Denisova.

după cum a raportat anterior UNIAN, președintele ucrainean Vladimir Zelensky a spus că un tribunal internațional ar trebui să aștepte ocupanții ruși.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.