REUTERS

Serviciul de securitate al Ucrainei raportează despre crearea unui nou fals de către teroriștii ruși după ce invadatorii au bombardat un teatru de teatru din Mariupol și au tras asupra unui convoi pașnic din apropierea orașului.

Acest lucru este menționat în mesajul serviciului de presă SBU din Telegram.

Ocupanții mint că SBU ar fi ” cu sprijinul țărilor occidentale se pregătește o provocare cu utilizarea de substanțe toxice împotriva civililor.”

“Astfel de declarații ale invadatorilor sunt doar o încercare de a distrage atenția de la o altă crimă de război. Dar niciun fals nu va acoperi genocidul civililor și catastrofa umanitară din Mariupol, care este distrusă de rachete și bombe rusești”, a menționat SBU.

SBU notează că “chiar și în teorie nu poate pregăti provocări cu substanțe toxice”: “pentru că nu acționăm prin metodele ocupanților.”

“Sarcina noastră este de a proteja Ucraina. Și o îndeplinim cu succes împreună cu toți oamenii. Și invadatorii și ocupanții vor fi cu siguranță responsabili pentru atrocitățile lor! Și vom face totul pentru a ne asigura că procesul lor are loc în eroicul nostru Mariupol”, a declarat serviciul special într-un comunicat.

Atac asupra Teatrului Dramatic din Mariupol

Rușii au aruncat în mod intenționat o bombă pe un teatru de teatru din Mariupol în seara zilei de 16 martie. Ulterior, o altă bombă a lovit teritoriul zonei adiacente.

După cum a menționat Președintele Donetsk Ova Pavel Kirilenko, la momentul atacului erau sute de civili în incintă – femei însărcinate și femei cu copii sub 3 ani.

În curând, resursele de propagandă au răspândit un fals că ar exista o bază Azov în clădirea Teatrului Dramatic.

salvarea victimelor continuă.

În aceeași zi, rușii de la Grads au tras asupra unui convoi de civili în timpul unei evacuări planificate. Există copii printre răniți.

teroriștii ruși au înconjurat Mariupol de-a lungul perimetrului și blochează evacuarea cetățenilor și livrarea de alimente.conform celor mai recente date, rușii au ucis mai mult de 2 mii de locuitori pe tot parcursul ocupației temporare a orașului. Militanții lui Putin nu permit îngroparea cadavrelor morților.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.