APU nu a permis rușilor să avanseze spre Nikolaev/foto REUTERSAPU nu a permis rușilor să avanseze spre Nikolaev/foto de REUTERS

Căutând cea mai mică oportunitate de a avansa spre Nikolaev, inamicul cu ajutorul unui pluton întărit, susținut de două tancuri și trei vehicule de luptă pentru infanterie, a încercat să ocolească pozițiile apărătorilor ucraineni. Cu toate acestea, fără nici un rezultat.  

Acest lucru este raportat de comanda operațională “Pivden”.

Se remarcă faptul că, într-o încercare nereușită de a sparge, rușii au pierdut până la 7 soldați și 1 BMP-2. După ce a primit o mustrare puternică, inamicul s-a retras în liniile lor defensive.

De asemenea, este raportat că luptele continuă pe linia de contact dintre regiunile Mykolaiv și Kherson: inamicul, încercând să se consolideze în regiunea ocupată Kherson, a început să construiască oa treia linie de apărare.

Tot mai mulți locuitori ai Nikolayevshchina se întoarcă acasă

Acest lucru a fost raportat de președintele Nikolaev Ova Vitaly Kim, subliniind că bombardarea regiunii cu aceeași densitate continuă zilnic.

În ajunul invadatorilor ruși au lovit cartierele rezidențiale ale lui Nikolaev cu o” tornadă”, în urma căreia o clădire înaltă a fost avariată și un civil a fost rănit.

președintele Ova Nikolaev a menționat, de asemenea, că în Nikolayevshchina mai mult de 3,5 mii de clădiri sunt deteriorate sau complet distruse, dar planul de restaurare a zonei este deja în curs de pregătire.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.