rușii bombardează Mariupol/REUTERS photo

Rușii efectuează un atac masiv de incendiu și blochează unitățile ucrainene în zona uzinei Azovstal din Mariupol. 

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, inamicul deplasează punctele de control mai aproape de linia de contact. 

Inamicul efectuează atacuri de foc asupra pozițiilor trupelor noastre folosind mortare, artilerie cu butoi, lansatoare de rachete multiple de-a lungul întregii linii de contact, după cum urmează: în direcția Severodonetsk, inamicul se luptă în zona așezării Rubezhnoye; în direcția Popasnyansky, luptele continuă; în direcția Avdiivka, inamicul încearcă să desfășoare acțiuni ofensive, să reușească să-și îndeplinească obiectivele și să-șinu are; în direcția Kurakhovsky, el a efectuat fără succes acțiuni ofensive în direcția așezărilor Novomikhailovka și Maryinka; în direcția Zaporozhye, inamicul desfășoară operațiuni militare ofensive în direcția așezării Trudolyubovka, luptele continuă. Inamicul efectuează un atac masiv de foc și blochează unitățile noastre din zona uzinei Azovstal din Mariupol”, se arată în raport.

În direcțiile Volyn și Polessky, starea, poziția și natura acțiunilor inamicului nu au suferit modificări semnificative. Inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în aceste zone. Unitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus, pe bază de rotație, îndeplinesc sarcini pentru a acoperi secțiunea frontierei ucraineano-bieloruse din regiunile Brest și Gomel. 

În direcția Seversky, nu au existat semne de formare a unui grup de grevă de către inamic pentru reluarea operațiunilor ofensive. În regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod adiacente Ucrainei, inamicul a consolidat protecția frontierei și a punctelor de control și efectuează echipamente de Inginerie a pozițiilor. Ocupanții ruși din zonele de frontieră au intensificat măsurile anti-sabotaj. 

În direcția Slobozhansky, inamicul întărește gruparea trupelor, continuă să blocheze parțial orașul Harkov și efectuează daune de incendiu unităților trupelor noastre și instalațiilor de infrastructură critică. 

invadatorii încearcă să efectueze o ofensivă în direcția așezării fabricilor. Lupta continuă.

Anterior, sa raportat că împotriva civililor din Mariupol și a apărătorilor ucraineni de la Azovstal, Rusia intenționează să efectueze atacuri cu bombe și rachete cu purtători de muniție de agenți chimici de război.

de la începutul războiului sângeros pe scară largă dezlănțuit de Rusia, peste 20 de mii de locuitori din Mariupol au murit. 

Pe 24 aprilie, ocupanții au aruncat bombe aeriene grele asupra uzinei Mariupol Azovstal, unde se află civili și militari, au tras artilerie asupra acesteia și au concentrat forțe și echipamente pentru asalt.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.