Armata teroristă rusă a capturat centrala nucleară de la Cernobîl în prima zi a invaziei Ucrainei. Și acum ocupanții folosesc zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl ca un fel de “scut”. Ei știu că APU nu va trage la o instalație nucleară și se ascund pe teritoriul său. Acest lucru a fost spus de șeful Consiliului Public de la Agenția de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere, Alexander Sirota.

“Am tras din grădină și am aruncat-o în zona Cernobîlului. Același lucru este valabil și pentru avioane – decolează, descarcă muniție peste casele oamenilor și fug înapoi”, a descris Alexander Sirota noile tactici ale ocupanților ruși pe pagina sa de Facebook.

El a mai povestit cum merg lucrurile în unele așezări din regiunea Kiev, în apropierea zonei de excludere: “copiii au luat legătura din nou. Situația cu mâncarea este mai mult sau mai puțin stabilă – peștele este transportat gratuit între sate, oamenii își împărtășesc proviziile între ei. Mai multe încercări de jaf în sat au dus la accidentecazuri cu finaluri în inculpați. Din Ivankov și alte așezări din direcția Kiev, unele au fost eliberate spre zonă, probabil pentru ca oamenii să călătorească în Belarus și să creeze imaginea potrivită pentru orko-media. Sunt puțini dispuși, dar unii s-au stabilit temporar în satele din apropierea zonei de excludere. Nu există încă noi victime civile.”

Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.