numărul refuzurilor de a lupta în Ucraina crește în armata rusă/foto REUTERS

Numărul refuzurilor de a participa la războiul împotriva Ucrainei crește în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Acest lucru este menționat în mesajul Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei pe rețeaua socială Facebook.

“Valul de refuzuri de a participa la războiul împotriva Ucrainei continuă în armata rusă. Așadar, se confirmă faptul că printre “contractorii” din unitățile diviziei de pușcă motorizată 150 a armatei a 8-a din districtul militar sudic al Forțelor Armate ale Federației Ruse, numărul refuzurilor a ajuns la 60-70% din numărul total de personal”, se spune în raport.

În același timp, comandanții adjuncți ai unităților pentru muncă militaro-politică și ofițerii FSB “lucrează” cu militari care au refuzat să meargă în Ucraina.

“Oamenii sunt convinși să ia parte la acțiuni ofensive. În caz de refuz repetat, aceștia amenință represalii împotriva rudelor”, se spune în mesaj.

“Cei care încă nu au putut fi convinși sunt înregistrați în dosarul lor personal: “a refuzat să participe la o operațiune militară specială pe teritoriul LPR, DPR și Ucraina.” O înregistrare similară este primită de cei care nu au participat încă la războiul împotriva Ucrainei, dar au rămas în așa-numita “rezervă strategică” în punctele de desfășurare permanente. Cei care au ajuns la unitate în timpul rotației, dar au refuzat să participe la ostilități, sunt ștampilați în ID-ul militar: “a comis evaziune de la îndeplinirea sarcinilor de serviciu militar și a sarcinilor de serviciu-luptă în timpul unei operațiuni militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, se spune în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că se folosesc metode “specifice” de persuasiune: în special, Plata promisă pentru vătămare sau contuzie în valoare de 3 milioane de ruble se efectuează numai dacă servicemanul se întoarce la unitate pentru participarea ulterioară la ostilități. În caz contrar, militarii ruși au probleme critice cu documentele și chiar obținerea de servicii medicale adecvate și certificate de prezență a rănirii.

“În același timp, Comandamentul rus ia măsuri pentru a ascunde numărul real de soldați uciși. Corpurile lor se acumulează în morgile așezărilor din regiunea Rostov. Multe cadavre sunt în morgi de mai bine de o lună”, se arată în raport.

rușii plătesc cu viața pentru invazia Ucrainei pașnice. Începând cu 18 aprilie, luptătorii ucraineni au transformat aproximativ 20,6 mii de ocupanți în îngrășământ. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.