Ministerul de Externe a reacționat la bombardarea portului din Odessa după acordul de export de cereale/vv.com.ua Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la bombardarea portului din Odessa după acordul de export de cereale/vv.com.ua

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei spune că atacul cu rachete asupra portului Odessa este o scuipă a președintelui rus Vladimir Putin în fața președintelui turc Recep Erdogan și a secretarului general al ONU Antonio Guterres.

președintele Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko a spus acest lucru pe rețeaua socială Facebook.

“A fost nevoie de mai puțin de 24 de ore pentru ca Federația Rusă să pună la îndoială acordurile și promisiunile făcute ONU și Turciei în documentul semnat ieri la Istanbul cu o lovitură de rachete pe teritoriul portului Odessa. Racheta Rusească este scuipatul lui Putin în fața secretarului general al ONU Antonio Guterres și a președintelui turc Recep Erdogan, care au făcut eforturi mari pentru a ajunge la un acord și cărora Ucraina le este recunoscătoare”, a subliniat diplomatul.

Citește și:  ONU a spus când poate începe exportul de cereale ucrainene ONU a spus atunci când exportul de cereale ucrainean poate începe  Departamentul de Stat al SUA a apreciat acordul de reluare a exportului de cereale ucrainene Departamentul de Stat al SUA a apreciat acordul de reluare a exportului de cereale ucrainene

Ucraina insistă asupra necesității de punere în aplicare strictă a acordurilor pentru a restabili exportul în condiții de siguranță a mărfurilor agricole ucrainene peste Marea Neagră de la trei porturi: Odesa, Chernomorsk și Pivdennoye, a subliniat Nikolenko.

“Facem apel la ONU și Turcia să se asigure că Rusia își respectă obligațiile în cadrul funcționării în siguranță a coridorului de cereale. În cazul neîndeplinirii acordurilor încheiate, Rusia va purta întreaga responsabilitate pentru aprofundarea crizei alimentare globale”, a concluzionat vorbitorul.

După cum a raportat UNIAN, sâmbătă dimineața, 23 iulie, rușii au atacat Odessa cu patru rachete. Există un hit în portul maritim comercial Odessa.

La 22 iulie, la Istanbul a fost semnat un acord pentru deblocarea a trei porturi ucrainene – Odessa, Chernomorsk și Pivdenny – pentru exportul de cereale și alte produse agricole.

Ministrul Infrastructurii din Ucraina Alexander Kubrakov și Ministrul Apărării al Rusiei Serghei Shoigu au semnat acorduri identice separate cu ONU și Turcia.

controlul asupra porturilor Odessa, Chernomorsk și Pivdenny rămâne în întregime cu partea ucraineană. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.