oameni care au fost forțați să-și părăsească casa/fotografie ilustrativă a lui Unian (Vyacheslav Ratynsky)

Odată cu începutul ostilităților intense pe 24 februarie 2022, un sfert dintre ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele. Astfel de cifre sunt citate de ONU. O mulțime de locuitori au decis să meargă spre vestul Ucrainei, inclusiv regiunea Lviv. 

Începând cu 20 martie, se știe că aproape 100 de mii de persoane strămutate intern au reușit să fie cazate în sectorul privat din regiunea Lviv. 

Acest lucru a fost anunțat în telegramă de către șeful Lviv Ova Maxim Kozitsky.

“Câți ucraineni îngrijitori sunt gata să-i adăpostească pe cei a căror casă a fost luată de război? Solicit tuturor celor care au posibilitatea de a stabili persoane strămutate intern să facă acest lucru. Vremurile întunecate arată oameni ușori. Vom fi de partea luminii”, a îndemnat Kozitsky. 

Oficialul a spus că există încă destui oameni care doresc să părăsească regiuni mai puțin sigure, iar acum există încă o mie de locuri în rezerva sectorului privat din regiunea Lviv.anterior, Agenția ONU pentru Migrație a declarat că aproximativ 6,5 milioane de ucraineni au fost forțați să-și părăsească casele din cauza izbucnirii războiului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *