Slovacia va primi complexe Patriot în locul sistemelor sale de apărare aeriană S-300

Olanda și Germania, la cererea NATO, vor furniza Slovaciei sisteme de Rachete Antiaeriene americane Patriot în locul sistemelor sale de apărare aeriană S-300, care sunt transferate în Ucraina.

Este raportat că Germania și Olanda vor implementa sisteme de apărare aeriană Patriot în zona bazei aeriene Sliac din Centrul Slovaciei.

“Astăzi a fost luată decizia finală că sistemul va fi implementat. Acestea sunt concepute pentru a consolida descurajarea aliaților și pentru a proteja teritoriul Slovaciei și al locuitorilor săi de orice amenințare cu rachete. Slovacia se învecinează cu Ucraina. Sistemele de apărare aeriană Patriot vor fi de serviciu de la mijlocul lunii aprilie”, a declarat departamentul militar olandez într-un comunicat.

Anterior, președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a anunțat alocarea a 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina în domeniul securității. El a menționat, de asemenea, că sâmbătă administrația sa a dat permisiunea pentru alocarea a încă 200 de milioane de dolari sau a fost posibilă furnizarea permanentă de arme și muniții către Ucraina.

Anterior, CNN a raportat că Statele Unite și aliații săi din NATO au furnizat Forțelor Armate ale Ucrainei sisteme de apărare aeriană, care vor proteja cerul ucrainean de rachetele de croazieră rusești. Vorbim despre sistemele de rachete antiaeriene din vremurile sovietice:” Osa “(conform clasificării NATO – SA-8), sistemele S-300 (sa-10, SA-12) și sistemele portabile de rachete antiaeriene” Strela-3 ” (SA-14).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.