soldații ucraineni au respins cu succes asaltul invadatorilor/foto ua.depositphotos.com Soldații ucraineni au respins cu succes asaltul invadatorilor/foto ua.depositphotos.com

soldații ucraineni au respins cu succes asaltul invadatorilor în direcția Dovhenka și a Văii.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.

“În direcția slavă, inamicul nu oprește bombardarea artileriei în zonele așezărilor Dolina, Dibrovnoye, Kurulka, Mazanovka, Adamovka, Vernopolye, Gusarovka, Chepel, Velikaya Kamyshevakha, Krasnopolye, Krestishche, Dovgenke și Mayak. Apărătorii ucraineni au respins cu succes asaltul în direcția așezărilor Dolgenke și Dolina. Nu este exclus ca inamicul să continue să efectueze operațiuni de asalt pentru a îmbunătăți situația tactică și a crea condiții favorabile pentru desfășurarea unei ofensive în direcția Izyum – Slavyansk”, se spune în mesaj.

În direcția Harkov, inamicul deține o grupare de trupe din districtele militare occidentale și estice. Principalele eforturi se concentrează pe apărare.

Citește și:  Armata belarusă a rotit personalul și echipamentul la granița cu Ucraina Armata din Belarus a efectuat o rotație de personal și echipamente la granița cu Ucraina de la obuziere autopropulsate la cartușe: Germania a publicat o listă de ajutor militar pentru APU de la obuziere autopropulsate la cartușe: Germania a publicat o listă de ajutor militar pentru APU

Inamicul a tras din artileria de butoi și rachetă în orașul Harkov și așezările Sosnovka, Dementievka, Nikolskoye, rusă și Cherkassy Tishki, pepinieră, Slatino, Prudyanka, Novoye, Ivanovka și Zaliman.

În direcția Kramatorsk, inamicul nu a efectuat operațiuni active, a efectuat bombardamente din artilerie și mortare în zonele așezărilor Tatyanovka, Nikolaevka, Krivaya Luka, Seversk, Serebryanka, Spirne. A lovit un atac aerian lângă Verkhnekamenskoye.

În direcția Seversky, compoziția și poziția trupelor inamice fără prea multe schimbări. Ocupanții au tras în pozițiile trupelor noastre din mortare din zona Volkovka, regiunea Sumy.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Slavyansk a devenit o zonă de front după retragerea trupelor ucrainene din Lysychansk. Informațiile britanice au numit capturarea orașului următoarea țintă operațională a lui rashistiv.

Potrivit analiștilor Institutului pentru studiul războiului, armata ocupantă ar putea încerca să atace Slavyansk și Kramatorsk din trei direcții. Acum inamicul efectuează atacuri limitate în Donbas, astfel încât APU să nu profite de inițiativă și se pregătește pentru următorul mare asalt.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.