MTR din Ucraina la marginea Severodonetsk/ScreenshotMTR din Ucraina la marginea Severodonetsk/Screenshot

Comanda forțelor de Operațiuni Speciale a publicat un videoclip pe rețelele de socializare despre activitatea grupurilor de luptă de la periferia Severodonetsk din Regiunea Luhansk, unde bătăliile acerbe nu mai sunt doar pentru stradă, ci pentru fiecare casă.

“Inamicul aruncă întregul teritoriu cu avantajul scoicilor, nu contează dacă trupele noastre sunt acolo sau civili, inamicul nu înțelege”, spun apărătorii despre tactica ocupanților. În acest moment, exploziile sunt auzite în afara ecranului.

“Ei folosesc tot ce au în aceste zone și șterg așezările de pe fața pământului. După aceea, ei avansează. Artileria alternează cu avansul. Dar nu pot avansa în această zonă, deoarece forțele armate țin lovitura și inamicul va suferi pierderi grele”, adaugă luptătorii noștri.

Militarii au spus că forțele lor speciale se confruntă cu sarcina de recunoaștere, recunoaștere suplimentară, urmărind artileria să lovească inamicul și că a suferit pierderi grele.

“Vedeți, dacă o persoană este profesionistă, atunci soldații nu au nevoie de eroism, își îndeplinesc sarcina […] Suntem cu toții ca o singură familie, – a rezumat apărătorul nostru.

Anterior, Gaidai a declarat că situația din Luhansk rămâne stabilă dificilă, deoarece acum ocupanții au aruncat toate rezervele în două direcții și încearcă să taie și să controleze autostrada Lisichansk – Bakhmut.

În ceea ce privește Severodonetsk, trupele rusești controlează mai mult de 70% din oraș. În orașul în sine au loc bătălii feroce de stradă, însă, potrivit șefului OVA, Serghei Gaidai, ocupanții nu controlează complet orașul.

zilele trecute, serviciile de informații britanice au raportat că Federația Rusă deportează populația din Severodonetsk prin coridoare “umanitare”. Ucrainenii sunt luați adânc în teritoriul ocupat temporar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.