foto: REUTERS

Există o mare probabilitate de provocări din partea Federației Ruse de a implica Belarus într-o operațiune militară împotriva Ucrainei.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina informează despre acest lucru în informațiile operaționale privind invazia rusă începând cu ora 24:00 din 20 martie.

“Inamicul continuă să desfășoare o agresiune armată pe scară largă împotriva Ucrainei. Sarcinile ocupanților de a învinge grupurile Forțelor Armate ale Ucrainei, de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donetsk și Luhansk, de a înconjura Kievul și de a stabili controlul asupra părții stângi a Ucrainei nu au fost îndeplinite. Parțial, inamicul a reușit să atingă ținta în zona operațională Donetsk și să dețină coridorul terestru din partea de sud a regiunilor Herson, Zaporozhye și Donetsk”, se arată în raport.

În același timp, din cauza lipsei unui succes semnificativ în operațiunea terestră, răspândirea activă a dezinformării și propagandei în rândul populației Federației Ruse continuă – terenul este pregătit pentru a justifica extinderea războiului și crearea unei imaginații false cu privire la eficacitatea sancțiunilor internaționale.

Inamicul a efectuat atacuri cu rachete și bombe în timpul zilei, a folosit în mod activ mijloace de atac aerian.

“Trebuie remarcat faptul că ocupanții au concentrat greve asupra unor importante facilități de infrastructură civilă și zone rezidențiale ale așezărilor, cu scopul de a intimida populația civilă și de a reduce potențialul economic al Ucrainei”, a raportat Statul Major General.

În special, în direcția Volyn, există o mare probabilitate de provocări ale serviciilor speciale ale Federației Ruse la instalațiile din Belarus pentru a implica forțele armate din Belarus într-o operațiune militară împotriva Ucrainei.

Inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive active în direcția Polessky. Acolo este înrădăcinat la granițele capturate și se pregătește pentru o ofensivă asupra Kievului, dar datorită acțiunilor active ale unităților forțelor armate ale Ucrainei, ocupanții sunt blocați în anumite direcții.

În direcția Seversky, inamicul continuă să se regrupeze și să concentreze forțele și mijloacele pentru a relua operațiunile ofensive, dar nu este în măsură să organizeze suport logistic de înaltă calitate pentru unitățile și echipamentele inginerești ale pozițiilor ocupate.

Inamicul nu a efectuat nicio acțiune ofensivă activă în direcția Slobozhansky și încearcă să efectueze pregătiri ascunse pentru reluarea ofensivei.

În direcțiile Donetsk și Lugansk, soldații ucraineni au respins cu succes șapte atacuri inamice, au distrus 12 tancuri, 9 vehicule de luptă pentru infanterie, 3 mașini, aproximativ 170 de persoane, iar unitățile de apărare aeriană au doborât un inamic Su-34 și un elicopter al ocupanților (sunt specificate pierderile).

“Inamicul continuă să efectueze atacuri aeriene asupra obiectelor infrastructurii civile din Mariupol, în special a uzinei metalurgice Azovtsal. Efectuează operațiuni de asalt la periferia vestică și estică, în direcția părții centrale a orașului. Nu are succes. Va suferi pierderi”, a clarificat Statul Major General.

Nu s-au observat încă modificări semnificative în direcția Tauride. Cu toate acestea, pentru a preveni mitingurile, unitățile din Rosgvardiya au fost mutate în așezările ocupate, care încearcă să efectueze măsuri punitive împotriva civililor pe teritoriul regiunilor Kherson și Zaporozhye.

Forțele Armate ale Ucrainei se așteaptă ca ocupanții să continue să efectueze măsuri menite să stabilească autoritatea de ocupație în teritoriile controlate temporar și să combată buzunarele rezistenței naționale.

În direcția Bugului sudic, inamicul este demoralizat, există cazuri frecvente de abandonare a pozițiilor defensive, a armelor și a echipamentelor.

Amintiți-vă că Ucraina oferă militarilor din Belarus să se predea imediat. Potrivit Ministerului Apărării, Rusia folosește teritoriul Belarusului pentru a ataca Ucraina, dar nu există nicio dorință în rândul armatei bieloruse de a executa ordine penale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.