ocupanții vor încerca să perturbe rutele logistice ale trupelor ucrainene  photo Unian, Arsen PetrovOcupanții vor încerca să perturbe rutele logistice ale trupelor ucrainene foto UNIAN, Arsen Petrov

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a numit principalele obiective ale ocupanților ruși în viitorul apropiat.

După cum relatează corespondentul UNIAN, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Alexey Gromov, a spus acest lucru la un briefing.

“Cum evaluează Statul Major situația actuală? În primul rând, obiectivul strategic al Președintelui Federației Ruse rămâne neschimbat: distrugerea Ucrainei ca stat”, a subliniat Gromov.

El a spus că Federația Rusă prevede concentrarea eforturilor asupra anumitor zone cheie ale frontului și, în special, în estul și Sudul Ucrainei.

Potrivit acestuia, inamicul, în paralel cu acțiunile militare, va continua să ia măsuri menite să destabilizeze situația politică și socio-economică internă din Ucraina.

Citește și:  armata ucraineană a neutralizat cea mai nouă dronă kamikaze rusă (foto) Armata ucraineană a neutralizat cea mai nouă dronă kamikaze rusă (foto) noaptea, un avion rus a lovit regiunea Sumy cu rachete (raport foto) Noaptea, un avion rus a lovit regiunea Sumy cu rachete (raport foto)

În acest sens, el a enumerat sarcinile prioritare ale inamicului, care vor fi implementate în viitorul apropiat.

În special, vorbim despre creșterea intensității utilizării grevelor de aviație și rachete atât pe pozițiile trupelor ucrainene și civile, cât și pe facilitățile logistice din toată Ucraina.

Vorbim, de asemenea, despre continuarea distrugerii totale a infrastructurii civile și a civililor, în primul rând prin atacuri cu rachete și aeriene (conform scenariului așa-numitei “experiențe siriene”).

În plus, în viitor, ocupanții vor încerca să înconjoare și să distrugă grupuri de forțe Unite, să creeze un coridor terestru stabil din regiunea Rostov a Federației Ruse în Crimeea ocupată temporar și mai departe pe teritoriul moldovenesc al Transnistriei. Gromov a spus că Rusia dorește să priveze Ucraina de accesul la Marea Neagră și Azov.

În același timp, invadatorii vor încerca să identifice și să perturbe rutele logistice ale trupelor ucrainene, să distrugă bazele, depozitele, arsenalele de arme și echipamente militare, muniții și alte stocuri. Ocupanții vor încerca, de asemenea, să perturbe furnizarea de arme și echipamente de la partenerii occidentali.

“În ciuda eforturilor puternice, inamicul nu a reușit să atingă obiectivele declarate ale așa-numitei operațiuni de mai bine de trei luni, dar nu este momentul să ne relaxăm”, a spus Gromov.el a adăugat că armata ucraineană face tot posibilul și imposibilul pentru a descuraja inamicul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.