soldații ucraineni au respins cu succes atacurile invadatorilor/foto REUTERS

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina afirmă că există o mare probabilitate de provocări la instalațiile din Belarus în direcția Volyn pentru a implica forțele armate din Belarus în război.

Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

“În direcția Volyn, există o mare probabilitate de provocări la instalațiile din Belarus pentru a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în conflict”, se spune în notă.

În direcția Polessky, trupele de ocupație se luptă în zonele așezărilor Polesskoye, Kropivnya, Zakharovka, Oliva, Sloboda, Kuharskaya, Oktyabrskoye, Ozerschina, Lipovka, Kopylov, Motyzhin, Buzova, Gorenichi, Bucha și Demidov.

În direcția Seversky, inamicul se luptă în zonele așezărilor Lyubech, Slavutich, Kovrita, Zolotinka, Mena, Branitsa, Kalita, Bogdanovka, Lukashi, Romny și Nedrigailov.

“Nu desfășoară acțiuni ofensive active. Efectuează regruparea trupelor, îmbunătățește sistemul logistic pentru a pregăti și relua ofensiva în direcția Brovary”, a menționat Statul Major General.

În același timp, în direcția Slobozhansky, inamicul nu abandonează încercările de a înconjura Sumy și luptă în zonele așezărilor Svatovo, Izyum, Grushevakha, Petrovskoye, Gusarovka, Balakleya, estuar, Malinovka, Kochetok, Bezruki, Alexandrovka, Bolshaya Pisarevka, Tarasovka, Oleshnya, Nedrigailov, Romny și Talalaevka.

Aici, inamicul nu desfășoară, de asemenea, acțiuni ofensive active. Pentru a consolida grupurile teroriste în direcțiile către Sumy, Akhtyrka, Kharkiv și Izyum, ocupanții își regrupează trupele și se consolidează la granițele capturate. În același timp, au probleme cu furnizarea de muniție în pozițiile de tragere.

“Pentru a completa unitățile din armata a 6-a combinată de arme, recruților li se oferă în mod constant să treacă la serviciul contractual”, a menționat AFU.

În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, ocupanții se luptă cu anumite forțe în zonele așezărilor Borovaya, Ternove, Novokrasnyanka, Lugansk, Gorlovka, Panteleimonovka, Nikolskoye, Gulyai-Pole, Orekhov și Kamenskoye.

în direcția Avdiivka din zona Kamenka, în timpul recunoașterii, invadatorii au suferit pierderi semnificative și au fost forțați să se retragă.

În direcția Volnovakha, inamicul nu încetează să încerce să treacă în direcția lui Ugledar.

În plus, inamicul încearcă să captureze Mariupol. “Soldații ucraineni au respins cu succes atacurile invadatorilor. Pierderile totale ale inamicului s-au ridicat la aproximativ 150 de persoane, 2 tancuri, 7 vehicule de luptă pentru infanterie și un transportor blindat. După pierderile suferite, ocupanții au oprit acțiunile ofensive și s-au retras”, a menționat Statul Major General.

Artileria și aviația au provocat daune de incendiu acumulării de echipamente militare și coloane inamice pe rutele de avans. Conform informațiilor disponibile, conform rezultatelor unui raid de foc de artilerie, 12 unități de echipamente auto au fost distruse.

Grupurile tactice ale batalionului din a 336-a brigadă marină separată și a 11-a brigadă separată de asalt amfibiu au suferit, de asemenea, pierderi.

În direcția Yugobuzhsky, inamicul încearcă să obțină un punct de sprijin în zonele așezărilor Tomina Balka, Nadezhdovka, Kiselevka, Pervomayskoye, Mikhailo-Larino, Ulyanovsk, Peski, OK, Snigirevka, Arhanghelsk, Zagradivka, Osokorovka, Berislav și Kakhovka, a remarcat AFU.

“În zonele operaționale ale Mării Negre și Azov nu există semne de pregătire pentru o operațiune amfibie navală”, a declarat Statul Major General.amintiți-vă că Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina constată că ocupanții ruși intenționează să consolideze gruparea trupelor lor în direcția Harkov. Inamicul continuă să folosească aviația pentru a sprijini grupurile terestre și pentru a distruge infrastructura militară și civilă pe teritoriul Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.