REUTERS

SUA nu au reușit să stabilească dacă Rusia a numit un comandant responsabil pentru conducerea războiului din Ucraina.

Acest lucru este raportat de CNN cu referire la o serie de surse informate cu această problemă.

Potrivit a doi oficiali ai Pentagonului, fără un comandant de vârf, unitățile de luptă din diferite districte ale Rusiei implicate în războiul cu Ucraina par să concureze pentru resurse, mai degrabă decât să-și coordoneze acțiunile.

Unitățile care participă la diferite direcții militare pe teritoriul Ucrainei nu au reușit încă să se conecteze și, de fapt, să funcționeze independent, fără niciun plan operațional.

De asemenea, rușii par să aibă probleme serioase de comunicare. Soldații și comandanții folosesc uneori telefoane mobile obișnuite și comunică prin alte canale de comunicare neprotejate, ceea ce face mai ușor pentru soldații ucraineni să-i intercepteze pentru contraatacuri.

Toate acestea au condus, potrivit acestor surse, la o operațiune haotică în locuri, care a surprins oficialii americani și occidentali.

Și chiar dacă Rusia a numit în liniște un comandant de vârf pentru a controla invazia – chiar dacă SUA nu au reușit să – l identifice-starea luptelor sugerează că această persoană este “incompetentă

Statele Unite notează, de asemenea, un număr mare de ofițeri ruși de rang înalt lichidați în Ucraina, ceea ce indică faptul că comanda și controlul trupelor rusești este “în afara ordinii

“Rușii au avut dificultăți uriașe cu comanda și controlul pe parcursul întregii “operațiuni” în toate eșaloanele. În parte, acest lucru se poate datora acțiunilor ucrainenilor înșiși”, a fost de acord un alt interlocutor al publicației.

pe teren, trupele rusești de pe teren sunt adesea tăiate de la comandanții lor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.