succesele APU lângă Harkov pot duce la prăbușirea armatei lui Putin/foto facebook.com/GeneralStaff.ua Succesele APU lângă Harkov ar putea duce la prăbușirea armatei lui Putin/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Forțele Armate ale Ucrainei au împins armata rusă la granița din regiunea Harkov, tăind astfel una dintre principalele linii de aprovizionare ale forțelor ruse din Izyum.

Astfel, se apropie un punct de cotitură în războiul ruso-ucrainean, un expert britanic convins, cercetător la Colegiul Regal pentru studiul războiului Mike Martin.

Potrivit expertului, în ultima săptămână, punctul culminant a început pe front: forțele ruse au trecut de la ofensivă la defensivă și invers – AFU a trecut de la apărare la ofensivă.

“Această tendință este vizibil mai ales în două regiuni: Kharkiv și Herson. În special, în acesta din urmă, ucrainenii au împins inamicul înapoi în oraș, ceea ce va complica anexarea planificată de Rusia a regiunii”, a subliniat Martin.

Potrivit lui Martin, în regiunea Harkov, Forțele Armate ucrainene aproape au alungat trupele rusești din raza de artilerie a orașului și într – un singur loc-chiar și la o distanță de 2-3 km de granița internațională. Această” performanță ” le permite să taie una dintre principalele linii de aprovizionare care merg din Rusia către forțele sale din Izyum.

“Cu cât durează mai mult războiul, cu atât mai bine pentru Ucraina, nu pentru Rusia. Moralul ucrainenilor este ridicat. Livrările din Vest sunt în creștere, iar APU este în ofensivă”, a declarat Martin.

Dar ofensiva armatei ruse este scăzută, crede expertul. Mai mult, în unele locuri este complet distrus – proviziile devin limitate. Cel mai probabil, armata rusă a rămas probabil fără muniție de înaltă precizie, iar sancțiunile vor limita din ce în ce mai mult capacitatea Federației Ruse de a produce noi arme.

“Cred că acum că am văzut punctul culminant al acțiunilor rusești, vom vedea și curajul ucrainenilor pe câmpul de luptă – încercuire, greve la posturile de comandă etc.”, a sugerat Martin.

Frica, panica, care poate fi observată la ocupanți, pot juca în mâinile ucrainenilor, de exemplu, este ușor să tăiați conexiunea de coastă pe care rușii au creat-o între Donbass și Crimeea, crede Martin.

“Prin urmare, dacă Ucrainenii sunt calificați, ar trebui să se concentreze pe crearea de frică și panică în rândul trupelor rusești. Astfel, probabil că vor atrage un colaps complet între ei”, a menționat expertul militar.

război în Ucraina: date actualizate

APU a contraatacat cu succes lângă Harkov, ca urmare a faptului că rușii au trebuit să-și părăsească pozițiile înfrânte și să se îndrepte spre granița rusă.

Cu toate acestea, inamicul nu renunță la intenția de a profita de regiunile Donetsk, Lugansk și Kherson. În aceste zone se desfășoară bătălii Active și acerbe.

Ministerul Apărării și Ministerul Afacerilor Interne au declarat începutul celei de-a treia faze decisive a războiului. Potrivit lui Alexey Reznikov, AFU ar trebui să se bazeze pe propriile forțe pentru următoarele săptămâni, în timp ce armele grele furnizate de Vest egalizează forțele din față.

astăzi, de asemenea, a devenit cunoscut faptul că trupele ucrainene au lansat o contraofensivă în direcția Izyum din regiunea Harkov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *