Reznikov a informat ce arme va primi Ucraina după Ramstein-2/screenshotReznikov a spus ce arme Ucraina va primi după Ramstein – 2/screenshot

Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov a spus detalii despre întâlnirea de ieri a șefilor departamentelor de apărare în formatul început pe 26 aprilie la baza aeriană americană din Germania Ramstein.

“Ramstein devine o coaliție reală a lumii libere în sprijinul Ucrainei. Mă bucur că numărul țărilor participante este în creștere, doar Antarctica nu este reprezentată printre continente”, a scris Reznikov pe pagina sa de Facebook.

Reznikov și colegii săi au informat partenerii despre situația din față și despre schimbările care au avut loc de la ultima întâlnire. În special, au remarcat progrese în furnizarea de artilerie de 155 mm și au identificat nevoile prioritare ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Dacă la prima întâlnire cuvintele cheie au fost “sincronizare” și “tranziție”, de data aceasta a fost adăugat cuvântul “coordonare”. Ne vom concentra eforturile pe asigurarea faptului că sprijinul internațional oferă un efect maxim. Am mulțumit sincer multor colegi pentru că au ajutat statul nostru, în special, prietenul meu și marele prieten al Ucrainei – ministrul britanic al Apărării Ben Wallace”, a subliniat Reznikov.

Potrivit lui, în cadrul reuniunii, țările au anunțat noi modalități de a sprijini Ucraina, care ar putea deveni un “joc de schimbare” în acest război. 

“Sper că la următoarea întâlnire din iunie voi putea raporta colegilor mei cu privire la rezultatele utilizării armelor, care au fost discutate la întâlnirea din 23 mai. Deci, printre altele, am primit deja confirmarea pentru a ne consolida apărarea de coastă. În special, vorbim despre lansatoare și rachete anti-navă harpon. Soluția a fost găsită datorită eforturilor combinate ale mai multor țări partenere. De asemenea, au vorbit despre alte surprize plăcute care vor întări puterea armatei ucrainene și vor fi neplăcute pentru inamic. Dar despre asta-mai târziu”, a promis el. 

Reznikov a mulțumit omologului său polonez Mariusz Blaszczak, Ministrului Canadian al Apărării Anita Anand și Ministrului danez al Apărării Morten Bedskov. El a menționat, de asemenea, ministrul olandez Kaisi Ollongren și colegul norvegian Bjorn Arild Gram.

Citește și:  Harpoon anti-ship missile din Danemarca pentru APU: ce se poate scufunda și cum va schimba regulile jocului pe Marea Neagră Racheta anti-navă harpon din Danemarca pentru AFU: ce se poate scufunda și cum va schimba regulile jocului pe Marea Neagră mai multe arme grele din SUA sunt trimise în Ucraina - conversația lui Kuleba și Blinken Mai multe arme grele sunt trimise în Ucraina din SUA-Kuleba și Blinken talkRamstein-2 rezultate: Ucraina va primi elicoptere, tancuri și sisteme cu jet din Republica Cehă Ramstein-2 rezultate: Ucraina va primi elicoptere, tancuri și sisteme jet din Republica Cehă

“Nu există cuvinte pentru a ne exprima pe deplin recunoștința față de prietenii noștri lituanieni, letoni și estoni – Arvydas Anushauskas, Artis Pabriks și Kalle Laanet. Națiunea ucraineană le este profund recunoscătoare. Le mulțumesc colegilor mei din Australia și Franța și sper să continuăm cooperarea cu noi Echipe. Îi mulțumesc MinistruluiJan Chernokhov din Republica Cehă și ministrul Yaroslav Nadia din Slovacia. Săptămâna trecută, a avut loc o conversație semnificativă cu Ministrul Federal German Kristine Lambrecht, în cadrul căreia, printre altele, au fost discutate vehicule blindate antiaeriene “ghepard”. Sunt recunoscător pentru tot ceea ce Germania a început să facă pentru Ucraina”, a adăugat ministrul.

Reznikov a adăugat că conducerea stelară a Statelor Unite, care este deja încorporată în Legea lend-lease și amploarea ajutorului, adaugă un optimism special. 

“Toți participanții la întâlnire și-au exprimat sprijinul ferm pentru Ucraina în războiul cu Rusia și și-au exprimat admirația pentru eroismul și profesionalismul forțelor noastre armate, rezistența întregului popor ucrainean. Ucraina va câștiga cu siguranță!”- a rezumat Ministrul Apărării. reamintim că Danemarca a fost de acord să ofere Ucrainei lansatoare de harpoane și rachete pentru a ajuta ucrainenii să-și protejeze coasta.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.