Screenshot

Sute de locuitori din Melitopol au ieșit la clădirea RGA confiscată de ruși pentru un miting în sprijinul primarului Ivan Fedorov, răpit de ocupanți.

publicația locală 061 scrie despre acest lucru.

Ucrainenii au apelat la ocupanții ruși cerând eliberarea primarului răpit. Oamenii au scandat “libertatea primarului” și au strigat ” dă-i înapoi lui Fedorov.”

Ulterior, protestatarii au apelat la agresori și au început să strige ” acasă!”.

După cum a scris UNIAN, vineri, 11 martie, la Melitopol, primarul orașului Ivan Fedorov a fost răpit de un grup de ocupanți de la 10 persoane.

în timpul răpirii, i s-a pus o pungă de plastic pe cap.

Dușmanii l-au reținut în centrul de criză al orașului, unde s-a angajat în probleme de susținere a vieții orașului ucrainean. În biroul lui Fedorov era un steag ucrainean.

Ministerul Afacerilor Externe a calificat răpirea primarului din Melitopol drept crimă de război în conformitate cu convențiile de la Geneva și Protocolul adițional, care interzic luarea ostaticilor civili în timpul războiului.

În general, agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei este însoțită de încălcări grave ale normelor și principiilor dreptului internațional, în special dreptul internațional umanitar, crimele de război și crimele împotriva umanității, precum și alte încălcări ale drepturilor omului de către armata rusă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.