Tank T-90″ Vladimir “/Ministerul Apărării al Federației Ruse

Rezervorul T-90 a fost mult timp un “agitator” pentru Federația rusă, pentru care nu au fost leneși să inventeze epitete, să laude și să se asigure că este cel mai bun din lume. Toate cu un scop banal-să-l vândă în mod activ tuturor celor care nu și-au putut permite mașinile occidentale.

În Federația Rusă însăși, de mult timp, T-90 a jucat doar “funcții ceremoniale” și a fost furnizat “unităților de judecată”. Și începând cu 2021, T-90 era cea mai puțin obișnuită mașină din armata rusă – doar 360 de unități.

caracteristicile T-90 pe hârtie

Este necesar să începem cu faptul că numele istoric al T-90 este T–72bu, adică T-90 este pur și simplu o modernizare din 1989 a rezervorului T-72, care a fost adoptat în 1973 și ar trebui să devină o alternativă simplă și ieftină la T-64. Dar, în practică, s-a transformat într-o mașină ale cărei capacități reale de luptă necesitau o modernizare constantă.

De aceea, T-90 este de fapt rezultatul ultimei încercări a URSS de a strânge capacitățile T-72 la nivelul t-64 și T-80. Direcția principală a modernizării este instalarea sistemului de control al incendiilor 2A45 din rezervorul T–80U, la care a fost adăugată instalarea unei noi protecții dinamice “Contact-5”.

Ulterior, una dintre trăsăturile sale caracteristice a fost adăugată sistemului de protecție al mașinii – proiectoarele cu infraroșu ale sistemului “perdea” de pe părțile laterale ale pistolului, care, teoretic, pot împiedica ghidarea versiunilor învechite ale unor astfel de ATGM-uri precum Milano și TOW. Apoi, acest sistem a fost abandonat din cauza neputinței sale complete împotriva amenințărilor moderne.

Tank T-90″ Vladimir “/Ministerul Apărării al Federației Ruse

În 1992, proiectul a fost redenumit în scopuri de marketing de la T-72bu la T-90 și după numeroase încercări abia în 2001 au reușit să-l vândă în India.

Apoi, acest contract, care a fost extins de mai multe ori și a adus Kremlinului 6,5 miliarde de dolari, a devenit unul dintre cele mai mari succese ale exporturilor rusești de arme – peste 650 T-90, două sute de kituri de mașini și o licență pentru a produce 1.000 T-90 în India însăși. Și, de asemenea, a devenit subiectul a numeroase scandaluri de corupție atunci când s-a dovedit că motoarele și electronica rusă nu pot face față temperaturilor ridicate.

În Federația Rusă însăși, rezervorul a fost lansat de două ori, în anii 90 – versiunea T–90 a fost dezvoltată în URSS, iar la mijlocul anilor 2000-versiunile T – 90A și T–90sa. O astfel de” grădină zoologică ” se explică prin tot felul de motoare, 840 CP și 1000 CP, precum și obiective de noapte, după ce mai multe încercări de a-și instala propriile dezvoltări au dus la achiziționarea de matrice Franceze de la Thales în 2006.

T-90 de luptă de rating

În ciuda tuturor încercărilor de a crea o “vitrină” de la T-90, precum și un caz unic de atribuire a rezervorului numele nominal “Vladimir” în memoria designerului Vladimir Potkin, de fapt nu exista loc pentru această mașină în armata rusă.

În ceea ce privește capacitățile sale de luptă, T-90, deși a depășit T-72B, dar nu de multe ori, rămânând la nivelul T-80U și T-80ud. în același timp, este un vehicul separat, care împiedică în mod semnificativ unificarea flotei blindate.

Tank T – 90 “Vladimir”/Ministerul Apărării al Federației Ruse

În această stare, T-90 a existat în Federația Rusă până la sfârșitul anilor 2010, până când a început să piardă T-72b3 în capacitățile de luptă. Abia în 2020, Federația rusă și-a început modernizarea la versiunea “Breakthrough” T-90M.

De aceea, aparent, un număr destul de mic de T-90 au intrat în Ucraina. Datorită proiectului Oryx, unde sunt verificate vehiculele distruse și capturate, se poate observa că, de la mijlocul lunii Mai, 21 de vehicule au fost distruse sau capturate în fotografii și videoclipuri, dintre care a fost înregistrat doar un T-90m.

În același timp, vechile versiuni ale T-90 au fost aruncate foarte activ de echipajele rusești, ceea ce indică în mod tradițional o fiabilitate tehnologică extrem de scăzută. De asemenea, este caracteristic faptul că jumătate din mașinile distruse au un turn rupt.

Și povestea chiar și a celor mai protejate “descoperiri” T-90m a demonstrat că chiar este distrusă de lansatoarele de grenade antitanc Carl Gustaf, care nu diferă în ceea ce privește caracteristicile unice de penetrare a armurii.

caracteristicile T-90A (pe hârtie)

ajuta proiectul

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.