în 100 de zile trupele ruse nu au atins un singur obiectiv strategic în Ucraina/foto UNIAN în 100 de zile trupele ruse nu au atins un singur obiectiv strategic în Ucraina/foto UNIAN

Comparativ cu planul inițial, în 100 de zile armata Federației Ruse nu și-a atins niciunul dintre obiectivele strategice în Ucraina.

Acest lucru este menționat în rezumatul zilnic al serviciilor de informații Britanice.

Ministerul notează că rușii nu au reușit să-și atingă obiectivele inițiale de capturare a Kievului și a centrelor de putere ale Ucrainei. Datorită rezistenței constante a ucrainenilor și incapacității rușilor de a asigura aerodromul Gostomel în primele 24 de ore, operațiunea ofensivă a Federației Ruse a fost respinsă.

Citește și:  APU a respins cu succes contraofensiva invadatorilor în direcția Krivoy Rog APU a respins cu succes contraofensiva invadatorilor în direcția Krivoy Rog navele rusești se ascund în spatele navelor civile și lovesc Ucraina cu rachete Marine Navele rusești se ascund în spatele navelor civile și au lovit Ucraina cu rachete – Marina pierderile Federației Ruse în război: a devenit cunoscut câți invadatori au fost distruși în Ucraina (infografic) Pierderile Federației Ruse în război: a devenit cunoscut câți invadatori au fost distruși în Ucraina (infografic)

După eșecul planului inițial prin ipoteze eronate în timpul planificării și execuției tactice slabe, Federația rusă și-a adaptat planul operațional și a concentrat toată atenția asupra Donbass.

“Rusia atinge acum succesul tactic în Donbas, trupele ruse au creat și menținut impulsul și acum par să aibă inițiativa asupra rezistenței ucrainene. Trupele lui Putin controlează mai mult de 90% din Regiunea Luhansk și probabil vor stabili controlul deplin în următoarele două săptămâni”, crede Ministerul britanic al Apărării.

Aceste succese tactice recente ale Federației Ruse au devenit posibile datorită pierderilor semnificative de resurse și datorită concentrării forțelor și focului pe o parte a campaniei generale, notează Departamentul.

În același timp, Rusia nu a reușit să creeze o manevră sau o mișcare pe alte fronturi sau direcții și a trebuit să meargă în defensivă.

“În comparație cu planul inițial al rușilor, niciunul dintre obiectivele lor strategice nu a fost atins. Pentru ca Federația Rusă să obțină cel puțin un succes, va avea nevoie de investiții și echipamente mari constante, iar acest lucru va necesita probabil un timp considerabil”, a menționat serviciul de informații.

Anterior, experții occidentali au explicat de ce succesul rușilor în est este temporar. Ei prezic că în câteva săptămâni avansul Federației Ruse se va opri și vom asista din nou la un război pozițional.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *