Oleg Baturin/fotografie din arhiva personală a prietenilor jurnalistului

La 20 martie 2022, jurnalistul ucrainean Oleg Baturin, care a fost răpit de ocupanții ruși din Kakhovka în urmă cu 8 zile, s-a întors în cele din urmă acasă.Baturin însuși a povestit despre acest lucru pe pagina surorii sale Olga Perepelitsa pe Facebook.

“Am slăbit mult. Foarte murdar. Obosit. Pe 12 martie, la ora 17:00, am fost capturat la stația de autobuz Kakhovskaya. Bătut. Umilit. Amenințat. Au spus că-l vor ucide. Aproape opt zile. 187 de ore de captivitate. Practic fără mâncare. Câteva zile aproape fără apă. Fără săpun, fără haine de schimb. Nu înțelegeam unde eram, dar știau clar de ce. Au vrut să se rupă, să calce în picioare. Pentru a arăta ce se va întâmpla cu fiecare jurnalist: vei fi zdrobit. Vei fi ucis”, a spus Baturin.

În același timp, jurnalistul a spus că timp de aproape 8 zile a stat cu capul aplecat jos sau acoperit, deoarece ocupanții se temeau că le poate vedea fețele. 

El a postat și ultima sa fotografie.

 Oleg Baturin după captivitate/fotografie facebook.com/osik.bo

După cum a raportat UNIAN, pe 12 martie 2022, un jurnalist local Oleg Baturin a dispărut seara în Kakhovka (Regiunea Kherson). Colegii săi bănuiau că a fost răpit de invadatori.

a doua zi, deputații Parlamentului European, într-un comentariu exclusiv al UNIAN, au emis o declarație în care au dat vina pe Rusia pentru răpirea jurnalistului ucrainean Oleg Baturin în orașul Kakhovka și au cerut eliberarea acestuia.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.