Galina Danilchenko a renunțat la inamic sub legea marțială/screenshot

Autoproclamatul primar interimar al Melitopol, deputatul Consiliului Municipal din” blocul opoziției ” Galina Danilchenko a fost informată despre suspiciunea de trădare.

Biroul Procurorului General al Ucrainei informează despre acest lucru.

“Pentru conducerea procedurală a Procuraturii regionale Zaporozhye, o suspiciune a fost raportată deputatului Consiliului Local Melitopol cu privire la înaltă trădare (Partea 1 a articolului 111 din Codul Penal al Ucrainei)”, se spune în mesaj.

Potrivit anchetei, deputatul, în detrimentul suveranității statului, integrității teritoriale, inviolabilității Ucrainei și securității informațiilor, a făcut trecerea la partea inamicului în condițiile perioadei de război.

“În îndeplinirea sarcinii primite de la Federația Rusă, reprezentantul administrației locale s-a declarat “primarul interimar al Melitopol” și a desfășurat activ acțiuni de organizare și eficientizare a autorităților de ocupație pe teritoriul Melitopol și Melitopol district. După ce a anunțat crearea unui organism nedefinit de legislația Ucrainei – “Comitetul Deputaților Poporului”, suspectul a cerut cetățenilor Ucrainei să-l sprijine și să oprească rezistența locuitorilor orașului față de autoritățile de ocupație”, a adăugat Procuratura Generală.

Citește și:  în Melitopol, ocupanții conduc pe străzi și interzic să meargă la mitinguri printr-un difuzor În Melitopol, ocupanții conduc pe străzi și interzic să meargă la mitinguri printr-un difuzor sute de locuitori din Melitopol îi alungă pe ocupanți din oraș: cer să-l întoarcă pe primar Sute de locuitori din Melitopol conduce ocupanții din oraș: ei cer să se întoarcă primarul  în Melitopol, invadatorii au răpit un deputat al Consiliului regional În Melitopol, invadatorii răpit un deputat al Consiliului regional  în Melitopol, ocupanții distribuie pliante de propagandă cu Putin: justifică crimele În Melitopol, ocupanții distribui pliante de propagandă cu Putin: justifica crimele

Anterior, deputați ai Melitopol Consiliul Local a făcut apel la Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova cu un apel pentru a lansa o anchetă de pre-proces, pe baza articolului 111 din Codul Penal al Ucrainei “înaltă trădare”, cu privire la faptul de încercări de a crea o ocupație administrația de Melitopol de către reprezentanți ai “Blocului de opoziție”.

“Trupele de ocupație ale Federației Ruse încearcă să creeze administrația de ocupație a Melitopolului într-un mod ilegal. În acest scop, ocupanții au declarat Galina Danilchenko, deputat al Consiliului Local Melitopol de la “Oppoblok”, în calitate de primar interimar al Melitopol, care a declarat că puterile organelor autoguvernării locale ale orașului au fost acum transferate Comitetului Deputaților Poporului”, se spune în document.după cum a raportat UNIAN, orașul Melitopol din regiunea Zaporozhye se află sub ocupația temporară a Rusiei din 26 februarie.

Pe 11 martie, a devenit cunoscut despre răpirea primarului din Melitopol Ivan Fedorov. Încă nu se știe unde se află. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a calificat această răpire drept crimă de război.

pe 12 martie, Zelensky a spus că Fedorov a fost torturat pentru a înregistra un videoclip în sprijinul ocupanților.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.