M113 transportor blindat de personal/fotografia Armatei SUA M113 transportor blindat de personal/fotografia Armatei SUA

Transportoarele blindate americane M113 transferate de Lituania se află deja pe prima linie în Ucraina.

Ministrul lituanian al Apărării Naționale, Arvydas Anushauskas, a anunțat acest lucru pe microblogul său de Twitter.”M113-urile lituaniene au ajuns deja pe câmpul de luptă din Ucraina pentru a proteja viețile soldaților ucraineni”, a spus el.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 mai, Anushauskas a spus că Lituania va trimite 20 de transportoare blindate M113 fabricate în SUA în Ucraina, precum și 10 camioane militare și 10 SUV-uri pe care Ucraina le va folosi pentru deminare.

Citește și:  luptătorii SSR ucraineni au minat și au aruncat în aer un feribot ponton lângă inamic (video) Luptătorii SSR ucraineni au minat și au aruncat în aer un ponton care traversează în apropierea inamicului(video)  trupele rusești din Donbass operează grupuri semnificativ insuficiente-intelligence Trupele rusești din Donbas operează grupuri semnificativ insuficient-informații Putin însuși a negat superioritatea cantitativă a trupelor rusești din Ucraina-Politica Externă Putin însuși a negat superioritatea cantitativă a trupelor rusești în Ucraina-Politica Externă

De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, Lituania a predat deja Ucrainei mortare grele, un sistem de rachete Stinger, arme antitanc și antiaeriene, muniție, grenade, mitraliere și mitraliere.

Reamintim că în luna mai, jurnalistul lituanian Andrius Tapinas a lansat o campanie de strângere a 5 milioane de euro pe Bayraktar pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Jumătate din sumă a fost colectată în două zile. Reporterul a spus că a primit donații de la oameni din toată Lituania — miniștri, oameni de afaceri, profesori și studenți.

când s-a încheiat strângerea de fonduri, Turcia a decis să dea Bayraktar Ucrainei și a cerut să dea banii colectați ajutorului umanitar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.