Rusia suferă pierderi grele în luptele cu Ucraina/fotografia APU Rusia suferă pierderi grele în luptele cu Ucraina/fotografia APU

În timpul luptelor Forțelor Armate ale Ucrainei cu ocupanții din Kamyshevakha, regiunea Zaporozhye, unul dintre apărătorii ucraineni a aruncat o grenadă direct în trapa unui tanc rus și a neutralizat echipamentul inamic.

imagini unice de pe câmpul de luptă au fost publicate în telegramă de corespondentul Andrey Tsapliyenko.

Jurnalistul a povestit și detaliile celor întâmplate. Potrivit acestuia, bătălia cu trupele rusești a avut loc în perioada 30-31 mai.

Un luptător al Batalionului 131 al TrO a dezamorsat eroic un tanc inamic sărind pe el și aruncând o grenadă înăuntru.

În același timp, Tsapliyenko a subliniat că lupta din acea zi a TRO-ului ușor înarmat cu inamicul puternic înarmat a fost grea:”ocupanții au făcut poziții în case care trebuiau să fie goale

“au fumat în fața caselor și au fost foarte surprinși să ne vadă”, a spus unul dintre militarii ucraineni. 

“Ucrainenii au luat lupta. Ocupanții au fost acoperiți de Art. Potrivit teritoriilor, aviația rusă”a lucrat”. Dar chiar și în astfel de condiții, înarmați doar cu arme de calibru mic, grenade și RPG-uri, băieții obișnuiți TrOshnik au prăjit două tancuri cu literele z. puteți vedea unul dintre ei”, a spus Tsapliyenko.

Din păcate, datorită superiorității în numărul inamicului, ucrainenii au fost forțați să se retragă. 

Războiul din Ucraina: date actuale

Inamicul continuă să-și concentreze toate eforturile asupra capturării regiunilor Luhansk și Donetsk. Conduce asaltul asupra Severodonetsk, are un succes parțial acolo.

în același timp, șeful Ova Luhansk, Serghei Gaidai, a arătat sosirea forțelor suplimentare grupurilor AFU din oraș. 

Inamicul a încercat să avanseze în direcția Lisichansk, Soledar și Bakhmut, dar a fost învins de forțele ucrainene și împins înapoi la pozițiile lor anterioare.

Aproape de 20 BTG, rușii s-au transferat în direcția slavă pentru a relua ofensiva asupra orașului. 

În timpul zilei, inamicul a încercat, de asemenea, să captureze malul stâng al Seversky Donets și să creeze condiții pentru trecerea râului. 

în direcția Herson, inamicul a intrat în defensivă. 

APU a distrus deja 30.950 de ocupanți și mii de unități de echipament rusesc în bătălii. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.